Med nytt stadion blir hvert arrangement en ny opplevelse for Rindal IL.

Søndag 28. januar står idrettslaget som arrangør av KM i klassisk sprint, og siden dette rennet inngår i Sparebank 1-cup (ST-cup) forventer arrangørene storinnrykk.

Det antydes 250–300 startende, noe som vil sette løyper og arrangementsstab på prøve.

Rindal IL tok i bruk sitt nye stadion til langrennscross i fjor, mens den store testen kom på Rindalsrennet nå før jul.

Bortsett fra tekniske problemer med brikker, oppfylte selve stadion forventningene til fulle med nye og tøffe løyper der motbakkene var lange og bratte.

Tøffe, men artige løyper

Sprintløypene aust for Igltjønna byr på tre muligheter – 1 kilometer for de yngre, 1,4 kilometer for junior og kvinner og 1,7 kilometer for menn senior.

Til KM søndag skal de to korteste løypene tas i bruk, for løpere fra 13–16 år på 1-kilometersløypa og 1,4 kilometer for junior og senior.

Rennleder Håkon Solvik forteller at de har hatt med seg representanter for skiforbundet på å få til optimale sprintløyper, men vil prøve dem ut litt før de søker endelig FIS-godkjenning.

– For løperne tror jeg løypene vil være både artige og utfordrende, og ikke minst publikumsvennlige. Mye av løypa vil være godt synlig fra skistadion, og løperne vil være ute av syne bare et par-tre hundre meter, sier han.

Håper på stort publikum

Med mange årsklasser til start, vil det være umulig å kjøre med prolog, kvartfinaler og finaler for alle, men Solvik garanterer at samtlige løpere får gå løypa to ganger.

Etter prologen gås det heat med løperne fra første til sjette beste tid – siden fra sjuende til tolvte beste – og så videre.

Sjøl med stor deltakelse på skirenn, har det ikke vært fullt opp av publikum bortsett fra lagledere og slekt av dem som er ute i sporet.

Med et så publikumsvennlig arrangement som en sprint, kunne det være artig med et entusiastisk publikum rundt hele løypa, så det må være utfordringen fram mot helga.