En godt tilfreds leder i Sunndal Fotball, Gunnar Furu, hadde onsdag kveld gleden av å presentere flere forsterkninger på årets A-lag for lokalpressen. Det har en stund vært snakk om at Tor Erik Torske (34) skulle komme tilbake som spiller i moderklubben – gjerne som spiss – og fra nå av er det en realitet.

I tillegg kunne Furu presentere en spennende tilvekst fra Stjørdals-Blink, stopperen Lars Emil Flakk (snart 30). Dermed tilføres laget rutine i begge ender av banen. Positivt er det også at Vegard Furu Øie på ny har meldt seg til tjeneste etter et års opphold – dette som resultat av skader de foregående årene. Han er nå restituert etter å ha vært skadeplaget over lang tid, og ser fram til å forsøke å spille seg inn på laget igjen. Og ikke nok med det – også unggutten Kevin Dyrhaug (18) fra Eide er tatt opp i spillerstallen kommende sesong.

Tid for opprykk

Både leder Gunnar Furu og trener Torgeir Ruud Ramsli er samstemte i at i år er tiden inne for opprykk. Et tjuetalls spillere er klare for innsats, og laget ser ut til å bli godt besatt på de aller fleste plasser – riktignok med noen utfordringer på keeperplass så langt.

– Vi har flere ganger vært på vippen til å klare opprykk – nå må tiden være inne, sier Torgeir. Han mener at rutinen Tor Erik og Lars Emil har, vil være godt å bygge på, samtidig som han håper at unge Kevin vil bli en utfordrer når det gjelder å spille seg inn på laget. Furu ønsker også å legge til at slik han ser det kan det være et godt alternativ å komme tilbake til Sunndal etter endt studietid og spille for Sunndal Fotball sammenlignet med å fortsette på andre- eller tredjenivå i en større klubb eksempelvis i Trondheim.

Tor Erik Torske, som nå har avsluttet sin karriere som en sentral spiller under oppbyggingen av KBK, sier til Driva at han er glad for å kunne avslutte fotballkarrieren i Sunndal. Han mener at han har fått til en god ordning med å kombinere jobb i KBK med å spille for Sunndal. Også familiemessig mener han å ha funnet en god balanse i forhold til treninger og kamper. Torske sin karriere i KBK kan deles opp i to epoker – med et mellomår i Sunndal – i 2012-sesongen. Endringene i KBK i disse årene har vært formidabel.

– Da jeg kom tilbake dit i 2013, var KBK forvandlet til en helt «ny» og mer profesjonelt drevet klubb, sier Torske. Noe som også har gitt tellende resultater med spill i eliteserien, som kjent. Å legge opp nå i en alder av 34, syntes ikke Torske var noe alternativ, spesielt med bakgrunn i at han opp gjennom hele karrieren har vært svært lite plaget med skader. Dette igjen har trolig sammenheng med at han har en lett og smidig kropp. Derfor melder han seg derfor nå til tjeneste for Sunndal, hvor han selvfølgelig blir mottatt med åpne armer.

Solid sisteskanse

For Lars Emil sin del, så har han funnet seg ei sunndalsjente, og da det ble familieforøkelse fant de det naturlig å flytte til Sunndal, der hun kommer fra. Dermed ser det ut til at han kan bli en solid sisteskanse på Sunndals A-lag. Lærerjobb i Eidsvåg har han også allerede sikret. Opprinnelig kommer han fra Namsos, og i forbindelse med studier på Levanger var det naturlig at han ble en del av fotballmiljøet i Stjørdals-Blink.

I utgangspunktet kan det dermed se ut for at Sunndal sitt A-lag er bedre rustet enn på flere år til å kunne ta opp kampen om opprykk til 3. divisjon igjen. Da gjelder også at man igjen får opp publikumsinteressen og stemningen omkring A-laget tilbake til «gamle høyder». En god start på 2018-sesongen om et par måneders tid kan muligens være et godt bidrag til at så skjer?