Fart og spenning ble det da kretsmesterskapet i klassisk sprint gikk av stabelen i Rindal søndag. Det var mange lokale skiløpere i sporet, og flere høstet med seg medaljer.

Gradestokken viste nesten -10 grader da de første klassene startet. Men sola kom sakte men sikkert snikende over Igltjønna, og sørget for knallfine forhold for de mange oppmøtte publikummerne og utøverne.

De aldersbestemte klassene gikk en sløyfe på 1 km, mens klassene junior og senior gikk 1,4 km ved Igltjønna. Det var lagt opp slik at alle skulle få gå to løp - en prolog og finale. De som ble nummer 1-6 i prologen gikk videre til Heat-A, som var finaleritt. Plasseringene fra nummer 7 og nedover ble delt inn i B, C, D heat og så videre. Plasseringene i prologen var derfor viktig om man skulle komme til finaleheatet.

Det var god plass til publikum langs løypa, og mange var fremmøtt for å heie frem utøverne i sporet.

Gode prestasjoner

I klassen Kvinner 18 år stilte Ane Mogstad og Malin Einmo for Surnadal IL. I finalen gikk Mogstad inn på en andreplass, og Enimo på sjette. Ane Mogstad var svært fornøyd med dagens prestasjon, spesielt etter en dårlig start på sesongen.

- Dette er nok det beste jeg har gått så langt i sesongen, og det gir motivasjon for fortsettelsen. Sesongstarten ble dårligere enn forventet, så det var godt med en opptur nå, sier Mogstad.

Hun forteller at løypa var fin å gå i, og at prologen egentlig var tøffere enn finaleheatet.

- Men det gikk bedre enn forventet, det ble til og med pallplass! smiler hun bredt.

I klassen Kvinner 19-20 var Alise Einmo suveren, og også hun tok en andreplass i finalen. Kristine Nes kom inn på 11. plass, og Ragnhild Mogstad på 13. Alle tre startet for MVS/Surnadal IL.

I kvinnenes seniorklasse tok Berit Mogstad andreplassen og Ida Mogstad havnet på femte. Begge startet for Strindheim IL.

Lokal kretsmester

Etter kvinnenes prologer og finaler var det klart for herreklassene.

Klassen Menn 19-20 hadde mange påmeldte, men det ble til slutt en lokal utøver som stakk av med seieren. Etter ett flott utført løp var det Kristoffer Berset for MVS/Surnadal IL som kunne smykke seg med tittelen Kretsmester. Berset gikk også først i mål under prologen.

- Løypa var veldig fin å gå i, men hadde en del tekniske utfordringer. Blant annet var det en del skarpe svinger, og det blir selvsagt vanskelig, spesielt i heatet, sier Berset.

Berset har hatt en god oppkjøring til årets sesong, og har holdt seg sykdomsfri i hele vinter. En suksessoppskrift om man ønsker kretsmestertittelen.

- Jeg er veldig fornøyd, og jeg syns dette har vært ett veldig fint arrangement, sier Berset.

Unge utøvere i løypa

Etter finalene blir det forløpende hold premieutdeling i Rindalshuset. Videre utover ettermiddagen vil det bli holdt flere alderbestemte klasser, og her er er det flere lokale løpere fra Surnadal IL og Rindal IL som skal gå.

Resultatlister for de ulike klassene blir lagt ut fortløpende, og de kan du se ved å klikke på denne lenken.