Telemarkkjøreren Erik Kvernberg (19) fra Nesset kjørte seg helt fram til kvartfinalen i parallell under helgas Worldcup-renn i Bad Hindelang i Tyskland.

Kvernberg er tatt ut til å kjøre en del worldcuprenn i vinter. I helga ble det kjørt både sprint og parallell i Tyskland. 19-åringen fra Nesset kjørte godt i førsteomgangen i sprint lørdag og lå som nummer 12 da andreomgangen startet. Han falt i andre omgang og ble dermed stående uten tid.

Søndag gikk det bedre for Kvernberg. Han kjørte seg helt fram til kvartfinalen i parallell og endte på en delt 5. plass sammen med Sivert Hole fra Åndalsnes.

Juniorløperen er fornøyd med helgas kjøring. Kommende uke fortsetter WC-runden i Krvaveci Slovenia. Erik Kvernberg har håp om gode plasseringer også der.

_ Jeg håper på topp 15, på en god dag kan jeg klare å være blant de ti beste.

– Har du fått trent mye i vinter?

– Har kjørt en god del på ski, men har vært plaget med ei vond skulder som har hemmet meg noe. Etter Slovenia kommer vi til Norge igjen for å kjøre norgescup i Vardåsen i Asker. Jeg sater på topplasseringer der, sier Kvernberg – som roser arbeidsgiveren Nesset Bygg som gir han fri for å konkurrere i Telemark. Der jobber han som lærling for å bli forskalingssnekker.

– Hvordan er det med sponsorer?

– Nesset Sparebank (Romsdalsbanken) sponser meg. I tillegg har jeg gratis treningskort på treningsstudioet til Langset.

– Det er et veldig godt miljø på laget. Vi får oppleve mye på turene i utlandet.

byline