Hele 72 barn i alderen fra fire til 14 år stilte til start - fra Oppdal, Freidig, Molde - og den største gruppa fra arrangørklubben Surnadal IL Alpin.

Løperne i klassen 11-12 år og 13-14 år kjørte to renn; både slalåm og storslalåm. Yngre løpere kjørte storslalåm. Og det ble både mye fartsfylt moro i bakken - og gull og sølv til arrangørklubben.

Flotte forhold

Sæterliarennet 2018 ble veldig bra på alle måter!, oppsummerer Anders Grimsmo i arrangørstaben.

- Vi fikk vise frem Surnadal Alpinsenter med så gode forhold som det faktisk er her hele sesongen. De som jobber her, med Dag Skei og Lyder Bævre i spissen, gjør en ekstraordinær jobb året rundt med å legge til rette for oss og alle de andre som bruker bakken. De lager verdenscup-underlag hver kveld fra november til april, forteller han.

- Når Tore Korsnes i Sæterlia Snowpark i tillegg har laget et parkområde som ligner en OL Slopestyle, er det fenomenalt artig å vise frem til de som kommer på besøk fra Trondheim, Molde og Oppdal. Vi er utrolig heldige som bor i en kommune som satser på dette anlegget som er så viktig for barn og ungdom i bygda, understreker Grimsmo.

Lørdag kunne man legge merke til at det ble skikkelig "80-tallskø" i finværet - hele sletta ved heisbua i anlegget var fylt med folk - både fastboende og tilreisende.

- En utrolig flott ramme for å arrangere Sæterliarennet, sier Grimsmo.

Slalåm

Det var på jentesida det var flest deltakere, hele 13 jenter fullførte i klassen 11-12 år. Seks av dem fra arrangørklubben. I tillegg var det seks jenter som fullførte i klassen 13-14 år. Konkurransen fra utøvere fra Molde, Oppdal og Freidig ble sterk, og ingen av de lokale ble belønnet med pallplass denne gangen. Maja Mogstad på femteplass ble beste lokale utøver, med 5. plass i klassen J 11-12 år.

På guttesida var det i klassen 11-12 år bare deltakelse fra arrangørklubben. Sju fullførte - og vant gjorde Jarand Husby Haugen, etterfulgt av Isak Drøpping og Håkon Hoem.

I 13-14-årsklassen var det fire som fullførte, ingen av dem lokale.

Storslalåm

Det var også her i J 11-12 år deltakelsen var størst, med 13 jenter som fullførte, ni av dem fra arrangørklubben. Maja Mogstad fra Surnadal IL fikk en fin andreplass - i en klasse der alle kanonene fra hele kretsen var med, påpeker Grimsmo. Maja ble bare slått av Frida Skaprnes fra SPK Freidig.

I J 13-14 år var det seks deltakere, tre av dem lokale.

I G 11-12 år var det sju deltakere som fullførte, alle fra Surnadal IL. Vant gjorde Jarand Husby Haugen, med Aron Rodal Haugen som nummer to og Isak Drøpping som nummer tre.

I G 13-14 år var det sju deltakere, ingen av dem lokale.

Det settes ikke opp resultatlister for barn under 11 år. Imidlertid var det god deltakelse også i disse klassene, og upåklagelig innsats i bakken!

Innsats

Grimsmo framholder at mange fra foreldregruppa har vært i sving for å arrangere rennet. Fredag kveld holdt en stor gjeng på helt til klokka 22.30 med å sette opp løyper, sikkerhetsnett og planlegge selve lørpsdagen. På lørdag var hele foreldregruppa i sving med alt fra tidtaking, løypevakter og sikkerhet, til pølsegrilling og premieutdeling.

- Det er en en utrolig fin gjeng som alltid stiller opp på dugnader, treninger og renn, understreker han.

Det er en stor gjeng på rundt 20-30 løpere som reiser rundt i hele Midt-Norge stort sett hver helg hele vinteren på renn og samlinger.

- Til "proffe" arrangører som Oppdal og Freidig. Da er det viktig for oss å invitere og arrangere et flott renn for dem også.