Fotballsesongen er rett rundt hjørnet, og først ut er første kvalifiseringsrunde til NM, der både Surnadal og Sunndal skal i aksjon.

Mens Sunndal møter KFK på bortebane, tar Surnadal imot Eide og omegn på eget kunstgress, Amfi Park.

Fornøyd med hjemmekamp

Surnadal-trener Webjørn Holten tror det blir et jevnt oppgjør onsdag kveld:

– Jeg forventer en tett og tøff kamp med mange dueller, finspillet vil nok utebli. Eide må innse å være klare favoritter, men vi håper å gi dem kamp til siste slutt.

I fjor møtte Surnadal Averøykameratene på bortebane i første kvalifiseringsrunde, mens det de siste årene ofte har blitt satt opp møter mellom Surnadal og naboene fra Sunndal. At det i år ble Eide og omegn bruker ikke Holten så mye energi på.

– Om vi fikk Eide og omegn eller hvilket som helst annet av topplagene i divisjonen var ikke så nøye, det er like vanskelig uansett. Men jeg er fornøyd med at vi fikk hjemmekamp.

Fokuserer på kollektivet

Den lange, kalde og snørike vinteren har skapt utfordrende treningsforhold for surnadalingene, som primært har brukt Surnadal Idrettshall og Rindalshallen i sesongoppkjøringa.

– Vi ligger nok litt på etterskudd, siden vi først nå har kommet oss ut. Når det er sagt, har vi trent mye og godt, og er i veldig god fysisk form, sier Holten, og legger til:

– Målet vårt er å utvikle enkeltspillere, som vi igjen skal sette sammen til et godt kollektiv. Vi har mange gode yngre spillere, og blandet med litt erfaring håper vi å slå bra fra oss.

Oppgjør fra Nordmøre og Romsdal fotballkrets i 1. kvalifiseringsrunde til NM:

Træff-Vestnes Varfjell

Averøykameratene-Tomrefjord

KFK-Sunndal

Surnadal-Eide og omegn