Ivar Erlien Furu bestemte seg for å satse på studiene da han ikke maktet å ta opp kampen om en plass i Molde Fotballklubbs førsteellever. Det ble allikevel eliteseriespiller av den lovende sunndalingen.

– Jeg merket da jeg fikk tilbud fra Ranheim og etter hvert ble en del av denne flotte spillergruppa, at jeg har savnet toppfotballen. Det er både artig og ikke minst motiverende å få være tilbake på det høyeste nivået i norsk fotball. Jeg hadde egentlig ikke trodd at det skulle bli slik da jeg flyttet til Trondheim for å studere. Det ble spill for Byåsen på nivå tre og i fjor nivå fire. Det var forståelig at Ranheim hentet meg da de hadde rykket opp. Men jeg håper jeg får bevist at jeg har gjort meg fortjent til å være en del av klubben og laget, sier Ivar.

Mye erfaring

Han er fortsatt bare 23 år og ung i fotballsammenheng. Erlien Furu har mye erfaring med tanke på at han er født i 1994.

Den tidligere Sunndal-spilleren ble hentet til Molde Fotballklubb allerede som 16-åring. Der ble det mange kamper for Ivar som også fikk sjansen på klubbens A-lag. Det ble et trettitalls kamper på A-laget under forskjellige trenere på Aker stadion før han ble lånt ut til en islandsk klubb.

Ivar er ærlig på at han ikke klarte å slå helt gjennom på den fotballgale øya. Derfor valgte han etter hvert å retunere til Norge.

Tøff konkurranse i MFK

-Det var beinhard konkurranse i Molde FK da jeg nærmet meg senioralder. Jeg fikk føle på kroppen at nåløyet var trangt da Ole Gunnar Solskjær skulle bygge et nytt lag. Det ble hentet inn mange gode spillere og det var dobbel dekning på alle plasser. Det spørs om jeg hadde valgt MFK dersom jeg hadde visst at det kom til å bli slik. For jeg var i en alder at jeg måtte spille for å få erfaring. På et tidspunkt kom jeg frem til at det mest fornuftige var å prioritere studier og utdanning. Det valget har jeg aldri angret på, sier Erlien Furu.

Han var komfortabel med å bruke mer tid på studier enn på fotballen. Men innrømmer at han ble trigget da nyopprykkede Ranheim tok kontakt i fjor høst. Ivar trente med en av de største fargeklattene i norsk toppfotball, og fikk tilbud om en toårskontrakt. Den taklet gutten som har flust med aldersbestemte landskamper ja til. Først og fremst fordi Ivar føler at han fortsatt har mye ugjort på fotballbanen. Lysten og motivasjonen er der for han som synes det går greit å kombinere fotball og studier. Det handler om å få strukturert hverdagen.

Har klart seg bra

-Hvordan har det vært å ta steget fra 3.divisjon til eliteserien, Ivar?

- Jeg synes det har gått bra på trening. Det har nok vært enklere ettersom jeg har kommet til en flott spillergruppe og klubb. Jeg merker samtidig at det er stor forskjell både på ferdigheter og intensitet i forhold til det jeg var vant til i Byåsen. Men jeg føler at det har gått bra. Målet på sikt er å etablere seg i elleveren. I starten er det å få mest mulig spilletid, sier han som var i kamptroppen da Ranheim skulle møte Brann i første serierunde.

Skuffet over avlysning

Både han, lagkameratene og et utsolgt stadion ble snytt for den opplevelsen da dommeren valgte å avlyse kampen.

Ivar rapporterer om at det var skuffelse og trykket stemning da dommeren gikk til det skritt. Men at det var lite å få gjort med det. I Byåsen bygde man laget rundt Ivar Erlien Furu. I Ranheim er han en av mange som kniver om trenernes tillit.

Den omstillingen føler det lokale innslaget at han har taklet. Ivar har imidlertid fått tilbake gnisten og håper det kan bli mange sesonger på det høyeste nivået. Erfaringen han høstet i Molde Fotballklubb og på forskjellige landslag vil garantert komme godt med. Han og Ranheim sesongåpner mot Stabæk andre påskedag ettersom de to første seriekampene ble utsatt.