– Jeg tror guttene var ganske klar på at de ville ha KBK, så da får vi jo bare støtte oss på det. Vi har aldri spilt mot de i cupen før. Vi har spilt mot de i serien. Molde møtte vi jo sist vi var i 1. runde - så, ja, det hadde vært artig med Kristiansund, sier Sunndal-trener Torgeir Ruud Ramsli.

2012 var året da Sunndal sist tok seg til 1. runde i cupen. Det ble belønnet med hjemmekamp mot Molde. Romsdalingene vant kampen 4-0, men «cupfeberen» var allikevel så absolutt til stede; Over 1500 tilskuere møtte opp i solskinnet på Sande stadion den mai-dagen for snart seks år siden.

Den gang var Egil Ruud trener. Mot Tomrefjord kopierte eldstesønn Torgeir Ruud Ramsli sin far og ledet Sunndal videre til cupens første ordinære runde.

– Jeg er litt lettet, jeg, da. Litt utladet opp i hodet. Men ja, det var selvsagt kjempeartig det. Spesielt artig for guttene, sier Ruud Ramsli etter den dramatiske avslutningen mot Tomrefjord.

Sunndal ledet 2-0 med 17 minutter igjen av kampen på Vestnes idrettspark, etter scoringer av Erik Ruud Ramsli og Lars Emil Flakk. Men to kjappe Tomrefjord-scoringer drøye kvarteret før slutt gjorde at kampen gikk til ekstraomganger.

Og da ingen av lagene klarte å sette inn vinnermålet i ekstratiden, måtte det hele avgjøres på straffer. Der var Sunndal og Petter Blekken Melkild sterkest. Midtbanespilleren satte sin straffe høyt og utagbart for keeper. Tomrefjord misset på sin neste og Sunndal-spillerne kunne feire for cupavansement.

– Vi hadde veldig god kontroll på kampen, så det var en stor nedtur å få 2-2. Vi måtte jobbe litt med å komme oss opp på offensiven igjen. Og når man greier å dra det i land, så blir det jo veldig godt, da. Slike sliteseire er jo de artigste, selv om det er en påkjenning underveis, sier Ruud Ramsli.