– Det handlet vel ganske enkelt om plusser og minuser, sier Svensli.

Da Sunndal Fotball lyste ut stillinga som daglig leder på seinhøsten i fjor, og gjorde det klart at klubben var på jakt etter en engasjert og målbevisst person, var det flere som tipset Jørund om det. Som mange vil huske, hadde han suksessrike år som dametrener i Sunndal før han i 2011 takket for seg. Kronet blant annet med gull i Norway Cup både i 2007 og 2009. I 2010 og 2011 vant damelaget sin avdeling i 2. divisjon og kjempet om opprykk. Tida hans som trener minnes som en eventyrlig epoke for damefotballen i Sunndal.

I Molde har Svensli vært trener og sportslig leder for MFKs damelag i 2. divisjon, og sportslig leder i breddeavdelingen. Fra 1. januar i år skulle han over i ny stilling; en mer spisset rolle i klubbens damesatsing. Han så fram til det. Gledet seg.

Men så var det den jobben i Sunndal...

Jørund forteller at han ei tid hadde opplevd jobbsituasjonen i Molde som krevende. Hadde det tungt, kjente på at han manglet energi.

Han tok en titt på stillingsannonsen. Kontaktet styreleder Gunnar Furu, avtalte et møte, kjørte innover for å snakke med ham.

– Da jeg slutta som trener i Sunndal, trodde jeg aldri at jeg skulle komme tilbake. Men jeg så jo at denne stillinga kunne passe meg godt. Det var en spennende mulighet. Og så har jeg et hjerte i Sunndal også, smiler han.

Han ga seg sjøl frist ut helga på å ta avgjørelsen. Tolv timer før fristen, hadde han ennå ikke greid å bestemme seg. Så han satte seg ned og skrev ei liste. Over plusser og minuser. På pluss-sida sto blant annet mindre bilkjøring. Mer fast arbeidstid. Forutsigbarhet. Mindre helgejobbing. Mer tid med familien – Jørund ble bestefar til to i fjor. På minus-sida veide det tungt å skulle forlate det gode miljøet rundt MFK. Han legger ikke skjul på at avgjørelsen var vanskelig.

– Men så søkte jeg. Og da gikk det fort! Nå har jeg for første gang i livet fast ansettelse, ler han – som hadde kontraktsstilling i Molde og tidligere har vært sin egen arbeidsgiver og drevet for seg sjøl.

– Det er i grunnen noe jeg har satt pris på, noe flere kanskje burde prøve. Men fast ansettelse er en trygghet, jeg kjenner på det. Uten at det er noen sovepute, langt fra!, understreker han.

Som daglig leder i Sunndal Fotball er Jørund i utgangspunktet uten treneransvar. Det er første gang siden 1979 han nå opplever en seriestart uten å stå på sidelinja som trener.

– Hovedårsaken til det, er at jeg gikk litt tom for krefter i fjor. Som trener må man ha den energien; den krafta, understreker han.

Svensli legger til at han også sliter med knærne; tror kanskje han allerede i løpet av kort tid kan komme i «reservedelsalderen». Et yrkesliv som håndverker samt innsats på fotballbanen uten tanke på å spare seg sjøl er nok å skylde.

– Årsaka er i hovedsak slitasje.

Med vonde knær er det vanskelig å være like aktiv som før. Da han var i Sunndal som trener, hadde han 20-25 timer på feltet i uka. I MFK rundt 10-15 timer.

– Nå kommer jeg ikke til å klare så mye. Noen dager er knærne OK, andre dager, som nå, handler det mest om å komme seg fra A til Å, medgir han.

Sunndal Fotball vil likevel nyte godt av Jørunds rike kunnskap og kompetanse. Han vil jobbe tett opp mot både trenere og lag.

– I MFK opplevde jeg at det å være hovedtrener var altoppslukende. Det krevde alt. Nå kan jeg fordele energien litt, se hvor behovet er og sette inn innsatsen ut fra det.

Det er bare timer igjen til avspark for Sunndals A-lag på kunstgraset på Sande. Nå er moroa snart i gang.

Svensli har store forventninger. Han er ikke i tvil om at det går mot en spennende sesong.

– Klubben har satt seg tøffe og tydelige mål. Det er også noe som trigger meg, og som jeg setter stor pris på å få være en del av.

Målsettinga for herrelaget er tydelig og uttalt: Opprykk.

– Det har skjedd mye der i det siste, Torgeir (Ruud Ramsli, trener, red.anm.) har tatt fine steg. Han har gjort en del valg, og jeg ser at det er mye på gang som er bra. Tor Erik Torske og Lars Emil Flakk er hentet inn, og de er med på å sette en ny standard. Mye handler om å dyrke fram en kultur i A-laget nå, en treningskultur og en omdømmekultur, sier Svensli.

På damesida er ambisjonen å holde seg i 2. divisjon. Det kan bli tøft, Sunndal har blant annet mistet sentrale spillere, og det er kanskje litt tynnere i rekkene. Samtidig understreker Svensli at det gror godt på jentesida.

– Vi er vel i et lite skille nå, men jeg er trygg på at framtida er lys.

Svensli sier det er en helt unik dugnadsvilje blant frivillige i Sunndal Fotball. Han forteller om veldig mange flinke og dedikerte folk som gjør en stor innsats.

– Det gir meg mye energi å få være en del av det. Det kjenner jeg på når jeg setter meg i bilen og kjører heim om dagene. De frivillige betyr alt. En ser at dugnadsviljen forsvinner mer og mer i samfunnet, men i Sunndal er den enorm. Ikke bare i løft som Hydro Cup, men gjennom hele året. Jeg tar av meg hatten for de som legger inn ti-femten-tjue timer i uka – til og med folk som ikke sjøl har unger med i fotballen. Det er fantastisk å se. Det er vel en del som synes fotballen i Sunndal er dominerende, det er slikt en hører folk snakke om. Men de skal vite at det jobbes knallhardt, av mange! Og til beste for alle.

Jørund forteller at han i samarbeid med styret nå er i full gang med å bygge et apparat med en helt annen struktur i Sunndal Fotball. På årsmøtet neste uke håper han den nye organisasjonsplanen blir vedtatt. Han snakker om et styre som i større grad skal være besluttende og i mindre grad arbeidende. Om mer definerte roller, fordelt på flere. Om en daglig leder som skal kunne tenke mer sport, og mer på de store linjene. Som kan være tett på trenere, lagledere, som følger med, er på.

– Akkurat nå er det viktigste for meg å være der, være den folk får tak i, sier han. Forteller om telefoner, eposter, mange henvendelser. Om stort og smått.

– Det er mye uforløst, jeg opplever at mange har følt seg litt ensomme med sitt ansvar; med seg sjøl og laget sitt. Nå er jeg opptatt av å være der, være en trygghet. Støtte, hjelpe, svare. Stille opp på det foreldremøtet for å fortelle om Sunndal Fotball. Svare på spørsmål om hva vi tenker rundt det eller det. Alle skal nå føle at de er del av noe større.