Surnadal IL Langrenn hadde sesongavslutning i klubbhuset på Nordmarka skisenter fredag kveld.

Der gjorde de stas både på utøvere som har hatt en god sesong og på ildsjeler både på trening, administrasjon og løypeoppkjøring.

Men før servering av pizza, ble det vist en samling av filmsnutter fra hele sesongen, som viser litt av bredden i lokalt langrenn.

Dugnadsånden blomstrer i langrennsgruppa i Surnadal IL, noe som blir trukket fram som suksessfaktor og medvirkende til de gode resultatene.

Frode Hågen Raaen er usikker på om folk flest setter tilstrekkelig pris på jobben løypeoppkjørerne gjør. Det har vært en sesong med strålende snøforhold og mulighet for å gå på ski i strøkne løyper så å si hver dag.

Og det er bare å kikke innom Facebook, så ser vi at folk faktisk setter stor pris på de flotte løypene. Nå er det ikke sikkert alle og enhver vet hvem de har å takke, men fredag kveld ble de i alle fall kalt fram og takket med navns nevnelse.

En holder ikke skiavslutning uten å trekke fram utøvere som har gjort en særdeles god sesong.

Alise Einmo tok to medaljer i junior-NM, én individuell bronse på 15 kilometer klassisk og bronse på stafetten for Sør-Trøndelag.

Kristoffer Berset var på laget som tok NM-sølv i junior for Sør-Trøndelag.

Langrennsgruppa gjorde stas på juniorene med å la dem få lov å sprette bløtkaka - som for øvrig smakte helt utmerket.

Steinar Aasbø avsluttet med å takke for sesongen - som viser at det gror i yngre årsklasser. 110 deltakere i Barn i løypa er de svært godt fornøyd med.

Etter skiavslutningen, tar de en måneds pause før de drar til igjen med felles treninger igjen. Aasbø understreker at de holder sikkerheten i høysetet, blant annet med å være godt synlige i bekledning og refleksvester.

De setter også opp bukker med skilt som varsler om rulleskitrening, og dette tar bilistene stort sett hensyn til. Så er det bare å krysse fingrene for neste sesong der utøverne får trent godt uten sykdomsavbrekk.