Det begynner å bli en stund siden det ble spilt 2.-divisjonsfotball på Syltøran, men lørdag var det serieåpning i damenes 2. divisjon med Surnadal/Søya/Todalen mot KIL Hemne - som blant annet hadde tidligere Surnadal-spiller Mari Smevold på laget.

Og Smevold skapte problemer for tidligere lagvenninner hun, og var den som var farligst foran heimelagets mål i første omgang.

Hemnværingene fikk etter hvert kampen over i sitt spor og presset høyt mot slutten av omgangen. Tre klare målsjanser var imidlertid ikke nok til å gå til pause med ledelse.

Det sørget blant andre målvakt Kristine Mikkelsen for. Hun spilte på seg solid sjøltillit utover i omgangen, og var stødig til stede i feltet og fikk ryddet opp.

Og så reddet hun i tillegg det skuddet vi alle så i mål da hun var helt oppe i hjørnet og fistet ballen bort.

Trener Henne Aasbø er imponert.

- Jeg har vel sagt at de ikke skal bry seg med å strekke seg for langt etter baller som går opp i vinkelen, men det var en flott redning da. Men hun gjør en veldig god kamp ute i feltet og beholder roen og rydder opp. Kristine er et stort keepertalent, sier Aasbø.

Publikum kårer henne til Dagens SIL-dråk, noe som også sier litt om styrkeforholdet i kampen.

Presset blir imidlertid for stort mot slutten av kampen, når Sara Margrethe Hoftun Bjerksæter 78 minutter ut i kampen får tid på seg og iskaldt setter ballen i lengste hjørnet.

Fem minutter seinere plusser Hemnværingene på ledelsen, og det synes klart hvilken veg det går.

Likevel jubles det hemningsløst på Syltøran når Marit Ingeborg Ansnes setter inn et trøstemål for surnadalingene. Men da gjenstår bare et par minutter av kampen.

Trener Aasbø roser jentene for innsatsen etter kampen, og er klar på at det skal bli mye moro på Syltøran i tida framover.

- Fornøyd, nei bevares, vi taper jo. Men når det er sagt, møter vi et veldig godt lag, og KIL Hemne er ikke et av de lagene vi har sett for oss å ta poeng mot, sier han.

De har heller ikke klaffet med å få optimale forberedelser til seriestart, og med den bakgrunnen, synes han de fikk til mye ute på banen som de har fått trent minimalt på.

I tillegg har de tre spillere i bakre rekker ute med skade. Med full stall er det nok mange lag som kan få trøbbel når de kommer til Syltøran på besøk.

Neste heimekamp er så seint som 21. mai, men da møter de til gjengjeld naborival Sunndal.

Kampfakta: Kvinner 2. divisjon Trøndelag.

Surnadal/Søya/Todalen - KIL Hemne: 1 - 2 (0 - 0)

Mål: 0-1 (78 min): Sara Margrethe Hoftun Bjerksæter, 0-2 (83 min): Solfrid Vaagan Hofset, 1-2 (89 min): Marit Ingeborg Ansnes.

Surnadal: Ida Ranes, Veronica Therese Thunestveit Aasgård, Anne Biret Holmestrand, Ane Mogstad, Gro Jeanette Gjørsvik, Thea Holten, Mari Gjul, Marit Ingeborg Ansnes, Kristine Mikkelsen, Ingvild Berg, Marte Nes, Elise Kristiane Einum, Ragnhild Smevoll, Emma Sæther, Alice Naustbakk, Lone Kvande Brøske, Hedda Aasbø.

Dommer: Bjørn Enaasen, Clausenengen.