Av Martin Sørvik

– Det var «gøttj» i dag. Det var noe nytt, men det fungerte bra i dag. Det var viktig å få de første trepoengene. Å komme i gang. Slik at vi ikke blir hengende etter, sier Todalshaug til Driva.

Midtbanespilleren ble flyttet opp på spissplass av trener Webjørn Holten før møtet med Træff 2. Det skulle vise seg å være et smart trekk: Todalshaug var involvert i seks av sju scoringer i 7-0-seieren hjemme over Træff 2. Etter 0-2 for Eide og Omegn i seriepremieren, er Surnadal endelig i gang i årets 4. divisjon. Dagens mann var utvilsomt nummer åtte for hjemmelaget – Stein Todalshaug. Seks spillere på scoringslisten Allerede etter fem minutters spill slo han hjørnesparket som Sander Smevoll satte i mål fra kort hold. Og fem minutter senere serverte han Geir Bævre som gjorde 2-0. Da var det fullstendig Surnadal-dominans på Amfi Park. Sindre Hyldbakk Kvande stupheadet inn 3-0 på bakre stolpe drøye kvarteret før pause. Igjen var Todalshaug – angriperen – nest sist på ballen – og dermed hat trick i målgivende pasninger før pause. Han var selv nær ved å tegne seg på scoringslisten fem minutter før hvilen, men frisparket gikk i stolpen og ut. Vegar Brøske økte på til 4-0 fire minutter etter sidebytte, før Todalshaug selv satte ballen i nettet alene med gjestenes keeper, etter pasning fra Petros Simon Bokre. 4-3-3 i første omgang ble til 3-5-2 i andre omgang. Knut Ola Høvik kom inn på spissplass sammen med Todalshaug. 6-0-scoringen kom etter flott kombinasjonsspill mellom Høvik og Todalshaug, som endte med at førstnevnte satte ballen enkelt i mål. På overtid fastsatte Todalshaug sluttresultatet til 7-0. To mål og fire målgivende. Og da ble det litt lettere å glemme den straffemissen åtte minutter før slutt.  – En vinnerskalle Surnadal-trener Webjørn Holten forklarer viktigheten av å ha Todalshaug i Surnadal-laget.– Stein er en vinnerskalle, vet du. Han er voldsomt god med ballen. Han er god til å delegere ballen. Han er god som signalspiller, som jeg kaller det – altså: Etablere press. Det er mange faser av spillet som Stein er god til. I tillegg - sist jeg var trener, så var han også kaptein. Han er jo en type spiller som alle lag ønsker å ha, selvsagt, sier Surnadal-treneren. – Drivet hans med ball, vendingene. Der er han nok en av de aller, aller beste. Foten hans. Frisparkfot. Dødballfot. Det er meget bra. Men hvis jeg skal dra fram én ting, så vil jeg kanskje dra frem de personlige egenskapene som lag-spiller. Han er med og løfter gjennomsnittet på laget. Det er det det handler om for oss. Han har jo stort sett spilt i en treer på midtbanen og i dag var han spiss, og er meget involvert i det aller, aller meste.