Snart 14 år gamle Karen Snekvik fra Surnadal gikk helt til topps i kampen om Drivapokalen 2014. Hun fikk hard konkurranse fra Eline Lillegård på andreplass.

Det var i 2009 Driva satte opp en vandrepokal til beste skytter i leserkretsen i løpet av sesongen. I 2013 ble pokalen en del av premieringen for årets nordmørsskytter. Samlaget har vedtatt statutter for skytingen som teller både innendørs, felt og baneskyting. Det regnes ut poeng etter antall seire og hvor mange stevner skytterne har deltatt i i løpet av sesongen. Samlagsformann Ola Krogstad sier skytingen om Drivapokalen omfatter alle klasser. Gjennom reglementet er det tatt høgde for å kunne likestille klassene for slik å gi størst mulig aktivitet.

Søster Jorun på tredjeplass

I 2014 var det rekruttskytteren Karen Snekvik fra Surnadal som gikk helt til topps. Hun oppnådde 58 poeng på rangeringen og var med det ett poeng foran juniorskytteren Eline Lillegård fra Hjelmen skytterlag. Søster til Karen, Jorun (eldre junior) , kom på tredjeplass i kampen om Drivapokalen. Deretter fulgte Gunnar Øyen, Aspøy og Straumsnes, Ludvik Gravem, Sunndal og Jon Oren, Surnadal.

Krogstad synes det er kjempeartig at de yngste skytterne hvevdet seg best i kampen om pokalen.

– Det ble veldig jevnt mellom Karen og Eline. Vi har bra trøkk rundt skyteinteressen på Nordmøre. 2014 ble en veldig god sesong, og vi har startet godt også i 2015. Vi har både ivrige skyttere og ledere. Innendørssesongen er i full gang, Kommende helg er det stevner både i Surnadal og i Rindal. Helga etter er det stevner i Hov skytterlag og i Sunndal skytterlag. I månedsskiftet januar/februar inviterer samlaget til rekruttsamling i Straumsnes. Der skal både Drivapokalen og premiene i rekruttklassene i Nordmørsskytteren deles ut.

– Nesten hver helg

Karen Snekvik gleder seg over å ha sikret seg sin første aksje i Drivapokalen. Skyting er den store hobbyen i familien Waag/Snekvik.

– Jeg deltar på stevner nesten hver helg gjennom hele året. Noen helger kan det bli flere stevner. I tillegg er det ofte også stevner midt i uka.

– Hvor mange ganger skjøt du 250 poeng i fjor?

– Tre ganger. Det er mange gode innendørsbaner rundt om på Nordmøre. Jeg satser for fullt også i år og skal delta på årets Landsskytterstevne, sier den glade pokalvinneren.

I fjor tok Karen en 8. plass på bane og en 20. plass i feltskytingen under Landsskytterstevnet.

Driva beklager feil bilde av Karen i onsdagens papirutgave.