Som i fjor ble det seier på heimebane for Bjørn Tore Hoem under lørdagens Grand Prix i Eresfjord. Med tiden 1.52.19 var 24-åringen 1.10 foran Petter Nordby Kjelsberg i mål på den nesten sju mil lange løypa som gikk i runder rundt sykkelbygda. Kvinneklassen ble vunnet av Hildegunn Gjertrud Hovdenak på tiden 1.54.35. Hovdenak vant også i fjor.

- Prøveår

Juniorhåpet Sondre Andersson Svensli  fra Eidsvåg sykler i år for Gauldal SK. Han gikk i brudd sammen skolekamerat Petter Nordby Kjelsberg og var nesten minuttet foran hovedfeltet etter to runder. De går begge på toppidrettslinja for sykkel ved gymnaset på Melhus.

Lørdag måtte Svensli etter hvert slippe og kom i mål vel seks minutter etter Hoem som fikk følge av Nordby Kjelsberg på andreplass.

Svensli ble operert for kreft i skjoldbruskkjertelen i fjor sommer, og har i ettertid slitt med å få riktig medisin.

- Dette har hemmet meg en del i vår. Jeg brukte tre uker på å restituere meg etter et ritt, som jeg vanligvis skulle brukt en dag på. Nå fungerer det godt, men årets sesong blir litt som en prøvesesong for å få alt til å fungere, sier 17-åringen. Lørdag kveld kjørte førsteårsjunioren og familien til Sverige der han skal delta på et seksdagersritt.

Drømmer om Touren

Bjørn Tore Hoem sykler for kontinentallaget Joker i år. Han kom godt i gang med årets sesong da han tok sin første internasjonale seier i Tour De Normandie. I ettertid har han vært hjelperytter, og ble satt tilbake etter et velt, også det i Frankrike.  Skrubbsårene måtte ha ei uke i ro, før han kunne trå til for fullt igjen.

Nå venter ferie fram til slutten av måneden før det blir nye ritt i Frankrike.

Hoem har ikke hatt mye kontakt med Kurt Asle Arvesen den siste tiden, Sambygdingen er hans store forbilde på sykkelsetet. Arvesen er for tiden opptatt i Tour De France som sportdirektør for Sky, og Hoem legger ikke skjul på at den store drømmen er å få sykle Touren.

- Først må jeg sykle så godt at jeg er aktuell for et profflag. Deretter handler det om å bli tatt ut til Tour De France. Det er nok en lang veg dit. Det er tøft nok å komme på et profflag. Det er resultatene som avgjør. Jeg kan ikke stresse med dette. Det får komme når det kommer. Jeg håper det snart blir etablert et profflag i Norge. Planene er der. Håper å kunne bli med der, sier Hoem.

Om lørdagens ritt sier han; - Jeg tenkte jeg skulle slippe noen i brudd for å bidra til å lage skikkelig sykkelritt. Det ble faktisk ganske tøft å hente inn igjen de to som stakk. Det overrasket meg litt.

Se resultatene her: eresfjord_grand_prix_2015