Medalje er målet når de seiersvante tenåringene møter Herd i det som vil bli et aldri så lite fylkesderby.

-Vi spilte treningskamp mot Herd like før Norway Cup. Derfor blir det litt spesielt å møte de i en kvartfinale i verdens største fotballturnering. Begge lagene har imidlertid vært klar over at det kunne bli et mulig senario da kampoppsettet var klart. Det hadde vært ønskelig at vi havnet i hver vår kvartfinale og kunne hatt muligheten til å få to semifinalister fra fylket. Men vi er garantert at det vil bli minst ett Møre og Romsdal-lag som tar medalje, sier Andre De Courcy.

Han er trener for Sunndals juniorjenter og er i ekstra godt humør når det går så bra som det har gjort med klubbens eldste tenåringer på jentesiden. De var helt overlegne i onsdagens sluttspillkamp mot Langhus/Ski. Rødtrøyene kjørte over Akershus-laget. De ga seg ikke før det sto 7-1 i målprotokollen. Anya Del Courcy, Nina Aal Johansen, Oda Johnson, Ingrid Smisethjell, Solrun Berg Sæter og Martha Hagen sørget for scoringene på det vanskelige underlaget.

Det kom mange millimeter med nedbør over hovedstaden i går. Det førte til at de mange gressbanene på Ekebergsletta fikk hard medfart. Tungt å løpe ble det også på Sunndal som slapp å gå i kjelleren. De kunne mot slutten av oppgjøret la flere av sine mest etablerte kvile. Avansementet var aldri truet i et oppgjør hvor Sunndal dokumenterte at de har stor bredde i spillerstallen. De tåler både skader og karantener uten at det går utover kvaliteten på det som presteres.

-Hva skal dere gjøre for å slå Herd å sikre dere semifinaleplass, Courcy?

- Det handler om å være på tå hev allerede fra start av. Vi kjenner godt til Herds svakheter og styrker. På samme måte som de har god oversikt over oss. Jeg følte vi hadde rimelig god kontroll da det ble ettmålsseier i treningskampen på Sunnmøre. Denne gangen har de heller ikke fordel av å spille på hjemmebane. Så det bør være en fair mulighet for å komme seg videre, sa treneren.