Seirene henger ekstra høyt de gangene det står utenlandske lag på motsatt banehalvdel. Det kan helt sikkert Surnadals J 16-lag skrive under på.

Jubelscener

Det var skikkelige jubelscener i Surnadals-leiren etter at klubbens eldste jentelag hadde vunnet åpningskampen. Den var både tett, jevn og spennende. Det ble fleipet med at oppgjøret ikke var for de med frynsete nerver. Først da fløyta gikk for full tid kunne 15 og 16-åringene i blått slippe jubelen løs. Rundt de jublende surnadalingene satt og lå det skuffede albanere. De måtte innse at den første trepoengeren gikk fløyten da det ble 1-2-tap for et Nordmørs-lag.

- Det betyr mye å få en god start i Norway Cup. Med seier i dag har vi styrket vår mulighet til å gå videre. Men vi må nok vinne to kamper til i gruppespillet for å være sikre på å få være med i A og det gjeveste sluttspillet. I vår pulje er det fem lag. Det innebærer at det blir fire innledende kamper og vanskeligere å gå videre. Men vi har forhåpninger om at vi er en del av A-sluttspillet når det sparkes i gang på onsdag, sa Magnus Snekvik da seieren var et faktum.

Ine avgjorde kampen

Han er en av tre trenere for J 16-laget. Stig Morten Gjørsvik og Asbjørn Saltø er også en del av det samme teamet. De var vitne til at Trude Gjørsvik ga Surnadal ledelsen. Albanerne utlignet og skapte balanse i regnskapet. Ine Fugelsøy ble matchvinner da hun ordnet 2-1. Tenåringsjentene fra Indre Nordmøre hadde flere muligheter til å gå opp i 3-1. Spesielt mot slutten da spillerne fra det tidligere østblokklandet kjørte mange spillere fremover på banen.

- Det som forventet litt kaotisk mot slutten da vi slet med å punktere kampen. Albanerne kunne fort ha fått et utligningsmål da de yppet seg i sluttminuttene. Våre jenter viste imidlertid god moral da de red stormen av. Jeg føler allikevel vi var nærmere både to og tremålsseier enn de var uavgjort, sa Snevik da fløyta hadde gått for full tid. Han har forhåpninger om at de skal være i stand til å følge opp den flotte innsatsen fra i fjor i verdens største fotballturnering.

Sunndals G13-lag tapte 2-4 for Ølen i åpningskampen.

Se reportasje i mandagens Driva.