- Helt fantastisk!

De tre lokale kunstnerne opplever skikkelig suksess med salgsutstillingen som de har under laksefestivalen. Så langt er halvparten av alle kunstverkene solgt.
Nye artikler

De vil helst at alle kunstverkene skal henge til laksefestivalen er over, slik at det ikke blir tomt på veggene i Galleri Finstuå, der de stiller ut. Men 21 av de totalt 46 kunstverkene de hadde med seg er allerede solgt.

- De som ikke bor her i området får ta med seg bildene de kjøper, men vi vil helst ha dem hengende her til festivalen er slutt, sier Inga Dalsegg.

Sammen med søstrene Tanja og Gjertrud Heggem fra Bøfjorden utgjør Rindal-kunstneren trioen som samarbeider om årets laksefestivalfestivalutstilling. Og folk vet tydeligvis å sette pris på de blide kunstnerne og produktene deres.

- Det var egentlig litt dårlig med besøk på fredagen, men i dag har det vært veldig mye folk innom hele dagen, så det har vært skikkelig bra, forteller de tre damene, i det de pakker sammen etter stengetid lørdag.

Og salget går altså strykende, alle selger bra, noe de naturligvis er godt fornøyde med.

- Kjempefornøyd med både salg og respons, det har vært helt fantastisk! Responsen har vært veldig positiv fra alle, folk har virkelig ikke holdt igjen med godord og skryt, forteller Gjertrud, som legger til at det også har kommet flere nye bestillinger.

Ettersom de tre kunstnerne har veldig typer bilder, treffer de også et bredere publikum. Mange har kommet innom både en- og to- og flere ganger, så det har vært en svært hektisk lørdag for de blide kunstnerne.

- Det har vært kjempebra respons på alle vis, forteller Inga, som foruten bilder har solgt andre kunstprodukt, som serveringsbrett, lys og slips, for å nevne noe.

Siden de solgte halvparten av verkene sine på lørdag, tar de sikte på å selge resten i løpet av søndagen, for da er de på plass igjen.

- Det er i alle fall plana, ler de, og ønsker alle hjertelig velkomne innom.

Og de som har lyst til å kjøpe bør kanskje være litt frampå og legge turen innom galleriet i Surnadal kulturhus forholdsvis tidlig på søndag, dersom de vil ha litt å velge i. For her går det altså unna!