Død hund funnet i sjøen - bundet fast i stein

Politiet ønsker å komme i kontakt med eier.
Nye artikler

Klokken 16.45 lørdag ettermiddag fikk politiet en melding om at en død hund hadde blitt funnet ute i sjøen i Vistdalen i Nesset.

Hunden var bundet fasti en stein omtrent på 1 meters dyp. Operasjonsleder Frode Gjøsund forteller at det først var mistanke om at hunden var festet der for å drukne, og mattilsynet ble kontaktet. Hunden bar preg av å ha ligget i vannet lenge, og ble undersøkt av veterinær.

Avlivet på lovlig vis

Veterinæren fant ut at hunden var avlivet på forhånd, og at drukning ikke var dødsårsaken. Hunden var mest sannsyklig skutt, og var avlivet på en lovlig måte.

- Det som var spesielt var at vi fant hunden i sjøen. Men det kan jo være en utradisjonell måte å begrave hunden på - havet spiser alt, sies det. Men vi oppfordrer ikke folk å gravlegge dyr i sjøen, sier Gjøsund.

Ønsker å komme i kontakt med eier

På grunn av de spesielle omstendighetene ved funnet av hunden, ønsker politiet å komme i kontakt med eier av hunden, eller andre som kan ha kunnskap om saken.

- På grunn av hundens tilstand er det vanskelig å si noe om rase. Men på grunn av pelslenge og størrelse tyder det på at hunden kan være av rasen Elgehund eller Islands Fårehund, eller lignende raser, sier Gjøsund.

Det vil bli opprettet sak på forholdet.