Ekstremvarsel i Midt-Norge

Skal løye på ettermiddagen.
Nye artikler

Norsk meteorologisk institutt sender ut ekstremvarsel på grunn av værfenomenet Cora. Været skal ramme Midt-Norge hardest.

I morgontimane er det venta sørvest sterk storm utsette stader, frå i føremiddag vestleg liten til full storm. Det er venta vindkast mellom 35 og 45 m/s inn over land. Tidleg i ettermiddag dreiar vinden nordvest og minkar, først i sør. Vinden kombinert med nedbør som snø vil gje lokalt vanskelege køyretilhøve.

For øyeblikket ligg stormsenter i Norskehavet (67 nord 04 aust). Stormsenteret flyttar seg austover, og set opp eit kraftig sørvestleg vindfelt i morgontimane. I føremiddag er stormsenteret på 988 hPa venta å treffe kysten av Helgeland. Vinden vil då dreie på vest og seinare nordvestleg retning. Stormsenteret vil fortsette austover og raskt avta i styrke. Vinden vil først avta i Møre og Romsdal og sist nord i Trøndelag/Helgeland. I kveld er stormsenteret venta 1000 hPa over Bottenviken.

Statnett har økt sin beredskap som følge av ekstremværet Cora

- Vi følger utviklingen tett, ettersom været flytter seg geografisk og endrer intensitet, forteller Stantett.