Hvilken fugl er dette?

Denne lille skapningen hadde en opprivende opplevelse med ei katte. Men ser du hvilken fugl det er...?

  Foto: Odd Artur Garte

Nye artikler

Odd Artur Garte sendte oss fredag en e-post der han skriver følgende:

"I går kom katta fykende inn på stua, tydeligvis på jakt etter noe eller noen. Da jeg sjekket fløy en liten sak inn på kjøkkenet med katta etter. Såg ingen fugl, men katta hoppet opp på en stol ved kjøleskapet og nektet å flytte seg derifra. Jeg løftet katta opp for at hun skulle se selv at det ikke var noen fugl der, men hun ble stående. Måtte opp på stolen selv for å løfte henne ned. Da fikk jeg se fuglen sitte der. Lempet ned katta, og sjekket fuglen som så ok ut. Regnet med at det var en meisvariant, men fant ingen på nettet med rød flekk på hodet. Kan dere hjelpe meg? P.S. Fuglen satt en god stund i handa mi før den la på flukt. Virket som den var i toppform etter en opprivende opplevelse. Mvh.: Odd Artur Garte"

Gråsisik eller brunsisik..?

Med den brune fjærdrakten - og med en tydelig rød flekk på hodet, kan dette ligne på en gråsisik. Gråsisiken er en liten finkefugl på størrelse med en blåmeis, som har en rød flekk oppe på fremre del av hodet. I tillegg har de gamle hannene vakkert rosa bryst, noe hunnene og ungfuglene mangler. Nebbet er kort og gulaktig mens føttene er mørke.

Eller kan det være en brunsisik...? Fjærdrakten kan variere fra grått til brunt hos begge de to sisikvariantene. Brunsisiken er svært lik gråsisiken og ble tidligere regnet som en underart av denne. Brunsisiken er litt mindre og har litt mer bruntone i fjærdrakten, men det er vanskelig å skille de to artene fra hverandre i felt.

Eller er det noen som har andre forslag...?