Arrangerer landsstevne

Denne helga arrangerer Sunndal Rideklubb for første gang landsstevne i dressur.

Deltok i fjor: Bildet viser ekvipasjer fra Møre og Romsdal, som deltok ved fjorårets NM i dressur høsten 2017: To ekvipasjer fra Sunndal Rideklubb, samt ekvipasjer fra Molde, Fræna, Averøy og Straumsnes.  Foto: Sunndal Rideklubb

Nye artikler

Sunndal Rideklubb har tatt på seg å arrangere større ridestevner innen dressur for aller første gang. Lørdag og søndag denne helga inviterer klubben til landsstevne i dressur ved Elverhøy.

Hittil har deltagere fra 14 ulike rideklubber meldt seg på.

Dette er fylkets eneste Landsstevne i dressurridning, inkludert klasser for barn og funksjonshemmede.

- Landsstevne betyr at flere typer klasser er tillatt, også kvalifisering til Norgesmesterskap og Kretsmesterskap, og at stevnet er åpent for deltagere fra hele landet, forklarer leder i Sunndal Rideklubb, Solrun Aarflot.

Både lørdag og søndag

Ved stevnet vil det bli vist klasser for rekrutter (nybegynnere og barn), samt opp til internasjonale dressurprogrammer på:

• Internasjonale mesterskapsnivå for ponni (ryttere opp til 16 år) 

• Internasjonale NM og EM programmer for junior (16-18 år)

• Internasjonale NM og EM programmer for Funksjonhemmede (To ekvipasjer stiller til start)

• Seniorer starter også ved stevnet.

Det vil bli ridd cirka 33 runder/ekvipasjer både lørdag og søndag, der de letteste klassene ris tidligst på dagen.

Av de som rir ved Elverhøy i helgen har fire hester/ekvipasjer deltatt i NM i fjor; to ponnier, en juniorekvipasje og en FH/rytter med funksjonshemming.

En FH ekvipasje (rytter med funksjonshemming) startet Nordisk mesterskap tidligere i år.

Stolt arrangør

Norges Rytterforbund er landets 12. største særidrettsforbund i Norges Idrettsforbund, med over 32 500 medlemmer og 358 rideklubber på landsbasis, og det arrangeres rundt 900 ridestevner hvert år.

De fleste ridestevner arrangeres som Distriktstevner (fylkesnivå), men i dressur, for å kvalifiseres til mesterskap og høyere klasser, må dette gjøres på landsstevner som det er få av i Midt-Norge.

- Våre ekvipasjer har ofte måtte reist langt for å få ri på landsstevner. Vi tok derfor skjeen i egen hånd, og er stolte av å arrangere dette selv, her i Midt-Norge, som fylkets eneste landsstevne, sier Aarflot.

Har 90 medlemmer

I dag har Sunndal Rideklubb rundt 90 medlemmer, der det drives aktivt innen sprang, dressur og kjøring.

- Hver uke henter vi inn to gode ulike rideinstruktører på fast basis, og i 2018 startet vi med rideskole to dager i uka, der man kan låne snille ponnier. Det konkurreres aktivt av flere medlemmer i de ulike grener, opplyser Aarflot.

Sunndal rideklubb setter trivsel, sikkerhet og dyrevelferd i fokus.  Det skal være en plass for alle som har lyst til å lære om og drive med hest, og det skal gis mulighet til å satse i konkurranser for de som har lyst til det.

- Rideklubben driver et ikke-kommunalt anlegg på egen - og mye - dugnadsinnsats, og vi har et velholdt anlegg.

14-16. september skal klubben arrangere Kretsmesterskap, KM i dressur over tre dager. Les mer om klubben og aktivitetene på den nye nettsida til Sunndal Rideklubb: www.sunndalrideklubb.com