Steinsvoll legger fram en interpellasjon under torsdagens kommunestyremøte i Nesset der han fastslår at kommunen har behov for Vistdal bofellesskap i sin tilbudsstruktur innen pleie og omsorg også i framtida. Han mener det er nødvendig at kommunen iverksetter renovering av bygningsmasse og utstyr, og at kostnadene med dette innarbeides i budsjettet for 2019.

Flere eldre

- Antall eldre i Norge vil øke sterkt i tiden frem mot 2040. I aldersgruppen 80+, er økningen beregnet til mer enn ca 50 %. Utviklingen på dette området de nærmeste årene, vil gi kommune-Norge store utfordringer og det er ingen grunn til å tro, at utfordringene blir mindre hverken i dagens Nesset kommune, eller i Nye Molde kommune. Med det som bakteppe, er viktig at det settes fokus på hvordan de forskjellige nivå i kommunens omsorgstrapp blir tilrettelagt, skriver Steinsvoll i interpellasjonen.

Færre plasser

Han viser til at ombyggingen ved NOS, slik det er god grunn til å tro, vil gi et stort løft både til deler av den pleietrengende befolkning i Nesset og ansatte ved institusjon. I midlertid så er det opp i den tilfredshet som er ved at NOS fornyes, en bekymring ved at ombyggingen vil resultere i et bortfall av 9 sårt tiltrengte plasser.

– Kommunestyret i Nesset er kjent med de utfordringer som ligger i det økende behov for omsorgsplasser på de forskjellige nivåer i tiden som kommer. Kommunestyret i Nesset må finne løsninger. Med dagens plassbehov utgjør Vistdal bofellesskap en viktig og nødvendig del av kommunens plassportefølje. Slik en ser behovet for plasser innen pleie- og omsorg i tiden framover, vil det selv med bygging av nytt helsehus med 16 omsorgsleiligheter med heldøgns pleie ved kommunehuset, være behov for Vistdal bofellesskap også i overskuelig fremtid. Bygningsmassen ved Vistdal bofellesskap har rundet 40 år og bærer preg av at det i denne tiden er blitt foretatt minimalt med opprusting og vedlikehold. Med bakgrunn i at vi som bor i indre deler av Nye Molde kommune, har behov for de plasser som Vistdal bofellesskap representerer også i fremtiden, må bygningsmassen snarest renoveres, skriver Steinsvoll i interpellasjonen som legges fram for kommunestyret, torsdag 21. juni.