Denne helgen arrangeres nok en gang Ålvundfjorddagene. Som alltid har arrangørene stilt med et fullspekket program både lørdag og søndag.

Været viste seg fra en av sine beste sider som det ofte gjør under Ålvundfjorddagan. Først på dagen ble det arrangert fotballturnering, men på grunn av for lite jentelag ble det kun turnering for lilleguttene denne gangen.

- Det ble litt for få påmeldte jentelag til at vi klarte å arrangere en hel turnering. Men i morgen er det knøtte- og miniturnering, og der er det mye flere påmeldte lag, sier Eli Smifoss som er en av arrangørene bak Ålvundfjordagan.

Det ble heller ikke arrangert vennecup i år, da det var for få lag som meldte interesse.

Rekordmange på triathlon

Triathlonkonkurransen har blitt en tradisjon for mange under Ålvundfjorddagan. I år var det også rekordmange påmeldte, da hele 19 kvinner og menn stilte til start ved strandkanten. Sju av disse var fra lokalmiljøet.

"Off, va kalt å ja!", utbrøt en av deltagerne da de dyppet tærne i fjorden.

Første etappe besto av 400 meter svømming rundt båthavna, før 10,8 km sykling og 2,5 kilometer løping sto for tur. Rett og slett en styrkeprøve for de aller fleste.

Det ble en spennende konkurranse, selv om det var utpekt noen favoritter allerede før start. Under svømmeetappen hadde Eskil Nerdal en klar ledelse, men etter skifting til sykkelantrekk var det Vidar Hansen som var først ut - med Nerdal hakk i hel.

Men det var likevel fjorårets vinner, Erik Jordahl (53) fra Kristiansund som løp først i mål etter å ha fullført alle etappene. Og ikke lenge etter går samboeren Ellen Jendal (52) inn til mål som første kvinne. Begge var enige om at det var en tung konkurranse - og det med god grunn.

- Vi deltok begge på Birkebeinerløpet forrige lørdag, så beina og armene var blytunge, sier Jordahl.

Både Jordhal og Jendal skryter av arrangementet, og forteller at det alltid er stas å delta på triathlon under Ålvndfjorddagan. Og det er godt skryt å ta med seg fra noen som skal delta i VM i Australia i september!

- Sykkeltraseen synes jeg var veldig morsom. Ellers var svømmingen blytung i dag, og for meg ble løpinga best, sier Jendal.

Familiedag på søndag

Lørdagen forsetter med triathlon for barn, før det senere på kvelden blir plattdans med Brødrene Dahls og Alekto på scenen. Alt tyder på at det blir en kveld med god stemning, også værmessig.

Søndag er det den store familiedagen, men knøtte- og miniturnering. Det arrangeres også indianerleir med bueskyting, leker og natursti. Og ikke minst arrangeres det store andeløpet. Eieren av anden som går først i mål i Ulvåa blir 20.000 kroner rikere. Det deles også ut andre- og tredjepremier.