Sunndal tok seg greit av Midsund og sikret seg deres tredje strake seier i 4. divisjon. Men to serierunder før sommerpausen, er det noe «feriepreget» over spillet, mener Sunndal-treneren.

–  Det var litt rolig, litt som mot Åndalsnes. Vi sliter med å få litt tempo i vårt eget spill. Det blir litt feriepreget, synes jeg da. Vi har ballen veldig mye og skaper en del fine angrep, sier Sunndal-trener Torgeir Ruud Ramsli.

Vebjørn Bergem Sørheim sendte Sunndal i ledelsen etter 15 minutter på Midsund stadion. Og seks minutter senere ble oppgaven mye større for hjemmelaget, som fikk en spiller utvist. Da økte i stedet Erling Farstad Fredriksen på til 2-0 for Sunndal etter 35 minutter.

Midsund reduserte til 1-2 like før pause, men ti minutter ut i andre omgang fastsatte Eivind Lervik, fra straffemerket, resultatet til 3-1.

Sunndal tar dermed sin tredje strake seier og er ubeseiret på de siste seks kampene i 4. divisjon. Tre mål og tre poeng borte mot Midsund, det kunne, og burde, blitt flere mål mener Ruud Ramsli.

–  Skulle hatt flere, da, hvis vi hadde satt litt mer fart og utfordret litt mer med ball, spilt litt enklere. Men vi hadde god kontroll på kampen og ledet 2-0 tidlig, sier han.

Tre strake på bortebane

Sunndal har også fått orden på bortestatistikken etter en litt trøblete start på sesongen, med tap for blant annet tabelljumbo Elnesvågen i andre serierunde. Søndagens seier over Midsund, var lagets tredje strake på bortebane. Siden nedrykket fra 3. divisjon i 2014, er den lengste seiersrekken - på bortebane i 4. divisjon - på fire kamper. Den kan bli tangert i vårsesongens siste kamp mot vanligvis så hjemmesterke Averøykameratene. Da, og mot Kristiansund FK i neste serierunde, satser Torgeir Ruud Ramsli på at spillet «sitter» igjen.

– Viktig å få med seg poengene, det er det absolutt. Så er det det ekstra giret, det tror jeg vi får opp når vi møter bedre lag. Jeg er ikke så bekymret for det. Vi må jobbe litt med å ha tempo i spillet vårt mot den typen motstand som i dag, kanskje, sier han.

Jevnt i toppen

Kommende fredag møtes Kristiansund FK og Sunndal til toppkamp i 4. divisjon. «KFK», som slo Averøykameratene 3-0 i helgen, er divisjonsleder, med 23 poeng på elleve kamper, kun ett poeng foran Tomrefjord og Sunndal – men laget fra Kristiansund har spilt én kamp mer. På fjerdeplass, fire poeng bak «KFK», ligger Eide/Omegn.

Sunndal kan være divisjonsleder med seier over Kristiansund FK fredag kveld.

– KFK leder jo, så det er viktig å ta poeng mot de. Vinner vi så er vi foran de, taper vi så er vi litt bak. Så det sier seg egentlig selv. Jeg tror ikke at det er noe som blir avgjort i de to neste kampene. Men klart, det er veldig stor forskjell på det å vinne og det å tape, sier Ruud Ramsli.