Karianna Sommerro er født og oppvokst i Trondheim, men har sterke aner på Nordmøre, med en velkjent far fra Surnadal og ei mor fra Halsa. Musikkinteressen fikk hun inn med morsmelka, og tidlig i tenåra ble hun også bitt av teaterbasillen.

I 2016 ble hun kåret til årets trønderske musikktalent, og som skuespiller har hun allerede hatt roller på Trøndelag Teater. Hun ble kontaktet av folk fra Fru Guri, og etter en liten audition fikk hun rollen som Gjertrud, datter på Edøy-garden. Etter å ha sett fjorårets forestilling var hun litt forberedt på hva hun gikk til.

-Gjertrudrollen blir ei fin utfordring for meg. Det er en spennende rollefigur, som har mange lag i seg. Rollen sitter nok ikke helt enda. Jeg er på vei, men det er alltid noe mer som kan legges til. Gjertrud er ei bestemt jente, med et vanskelig forhold til faren, og et tett forhold til bestemora, fru Guri, forteller hun ei knapp uke før premieren torsdag 12. juli.

-Karianna har en instinktiv måte å gå inn i rollen på. Hun får Gjertrud til å føles ekte, skryter Torgeir Reiten, sunndalingen som i år spiller Tore av Kuli.

I år debuterer Karoline G. Herlofsen som regissør for spelet, som er skrevet av Smølas egen Peggy Kruse. På utescenen i amfiet på Edøya trer flere sterke kvinneskikkelser fram, og i år er det også kvinner i de fleste viktige roller bak scenen. Dette setter nok sitt klare preg på årets oppsetning, der Herlofsen har valgt å gå mer tilbake til det originale manuset. I tillegg kommer mer sang og musikk enn tidligere, blant annet med tre sanger som ikke har vært presentert for publikum før. Komponist, jazzmusiker og organist Rune Tylden er musikalsk ansvarlig, og har samarbeidet med Asgeir Gjøstøl og Eva Peggy Stensønes om tekster og melodier.

Som Gjertrud skal Karianna Sommerro både være skuespiller og synge. Etter hvert har hun forstått at det var kombinasjonen av sangstemmen og skuespillertalentet som gjorde at Fru Guri-organisasjonen mente hun passet som hånd i hanske til rollen.

-Jeg tror mer musikk bare er et pluss. Det vil løfte forestillinga, sier hun, og legger til: -Jeg tror det blir ei fin forestilling, der mange blir rørt til tårer, mye på grunn av musikken.

Men først er det noen lange dager og intens øvingsinnspurt på Guritunet.