Stor skogbrannfare i Surnadal og Sunndal

Her må du ikke tenne grillen i helga

Det er fremdeles totalforbud mot bruk av åpen ild i Surnadal, og det meldes om meget stor skogbrannfare på Sunndalsøra.

Skjermbump fra Yr.no. Indeks for skogbrannfare: Meget stor fare: 70, stor fare: 40 – 70, fare: 20 – 40, liten fare: 1 – 20, ingen fare: 0  

Nye artikler

Yr.no melder meget stor skogbrannfare på Sunndalsøra denne helgen. I Surnadal meldes det om at det også her er fare for skogbrann på grunn av det tørre været. Ellers i Drivadistriket meldes det om liten skogbrannfare.

Sunndal Kommune skrev 15. juni at brannsjefene på Nordmøre opphever det midlertidige forbudet mot bruk av åpen ild utendørs, fra fredag 15. juni. Surndal kommune skriver på side hjemmesider at forbudet gjelder frem til kommunen kunngjører opphevelse på sine hjemmesider.

I tidsrommet 15. april til 15. september er det et generelt forbudt å gjøre opp ild i skog og mark uten godkjenning fra kommunen.

- Sol, varme og vind slik vi no har hatt over lang tid, gjer faren spesielt stor. Tørkeskada vegetasjon bidreg til brannfare langt over normalen. Sjølv om det enkelte stader har kome nedbør, er vedvarar faren for brann da vegetasjonen tørkar raskt opp i fint ver, sier brannsjef Tor Arne Moen i Surnadal kommune på kommunens hjemmesider.

Frykter fôrkrise til vinteren

Situasjonen er kritisk for enkelte bønder

Det tørre været gir utfordringer for flere bønder i distriktet. Leder i Surnadal Bondelag Jan Henrik Moen sier det nå begynner å se skummelt ut, og at det kan bli fôrmangel til vinteren.


Brannvesenet fraråder generell all bruk av engansgrill når det er tørke. De kan være varme i mange timer etter bruk om de ikke blir slukket og avkjølt skikkelig. Gassgriller og elektriske griller vil i de fleste tilfeller kunne brukes i egen hage.