– Nå skal vi på «miniturné» med en krutgod gjeng, der vi skal besøke steder vi føler tilhørighet til og som vi har et stort hjerte for. Og vi har med oss en spesiell sang til hvert sted, smiler Husby.

«Vi» er altså gjengen som kaller seg og forestillingen sin "Lykkestynnj". De starter i Sagatun 24. august, og flytter videre til Lauvtun i Betna kvelden etterpå. Todalen grendahus får besøk helga etterpå, siste fredag i august.

– Og så satser vi på en fantastisk avslutningskonsert i Surnadal Billag den første lørdagen i september, forteller Husby.

Alle disse kveldene vil det også bli servert noe godt å bite i, snacks og litt leskende drikke.

Kos, fin musikk og flinke solister

Lykkestynnj vil ellers by på konserter med kos, fin musikk og flinke solister. Det mer enn antydes også en del tulltal og at det er stor sannsynlighet for at det kan dukke opp artige historier undervegs.

– Vi har også med oss overraskelser i form av diverse gjesteartister med tilhørighet til stedene vi besøker. Vi har hentet inn store – og utrolig fine stemmer, og det er alltid veldig stor stas å få synge sammen med slike talent. Mange av disse har vi faktisk aldri tidligere opptrådt sammen med, forteller hun.

Bakteppet for prosjektet er likt med mange andre prosjekt:

– Vi kjedet oss og måtte finne på noe, og da skulle vi ha et lite prosjekt som var veldig «neppå», forteller Linda Botten. – Men såååå typisk Svanhild; det eter alltid på seg litt...

– Et veldig fint A-lag

Totalt teller de nå nær 15 personer, med to–tre gjesteartister fra hvert av stedene.

– Nå har vi fått med oss det jeg vil kalle et veldig et fint A-lag! Vi er samstemte, synger flerstemt og har det veldig kjekt sammen. Lykkestynnj er en kveld der vi satser på at både vi og publikum skal kose seg. Det skal være trivelig og «neppå», fastslår Svanhild.

I tillegg har de altså med seg nye sanger, samt sanger i ny drakt – tolket av gjesteartistene.

Onsdag kveld var det samling og øving i DreamFarm Studios med bandet og damebuketten i Lykkestynnj; Møyfrid Henden, Kristin Kvande Betten, Kristin Aasgård Langli, Hanne Moen Fiske og Pernille Torvik.

– Etter denne øvingen både ser og hører vi helt klart at dette blir utrolig bra, sier Husby. – Einnj at Nordmøre he så utrule mange flenke dreker, så søng så utrule fint!? spør hun, og legger til at de føler seg veldig heldige som har fått med seg disse.

Litt av hvert

Det blir dog ikke bare damer, tre–fire mannfolk skal også bidra, men ikke på alle konsertene.

– Men vi må jo holde NOE hemmelig. På den store avslutningen på Billaget 1. september er alle gjesteartister også inviterte. Så får vi se hva og hvem som dukker opp, smiler hun lurt.

– En ting er i alle fall sikkert, og det er at Lykkestynnj blir det, og vi gleder oss så utrolig mye!

Bandet består av Ola Langli (gitar, mandolin, med mer), Frank sPoon Botten (gitar, banjo, bass, med mer), Linda Botten (gitar, trekkspill, vaskebrett med mer), og Svanhild sjøl (gitar, minipiano, vaskebrett, med mer). Gjesteartistene vil også bidra på instrumentfronten.

Tekster og melodier er laget og skrevet av blant andre Jørgen Gravvold, Hans Hyldbakk, Gøran Bolme, Nils Inge Aasgård, Linda Botten, Frank sPoon Botten, Ola Langli og Svanhild Husby.

Mange fine minner

Sjøl gleder Svanhild seg aller mest til å høre de andres tolkninger av sangene.

– Og ikke minst at publikum får høre hvor flinke folk vi har fått med oss. Hadde det vært plass til flere så skulle vi tatt med oss et helt lass av dyktige folk, for det er det så enormt mange av her på Nordmøre!

Alle i Lykkestynnj gleder seg i alle fall veldig på miniturné og håper at mange vil komme for å være sammen med dem disse kveldene. Eventuelt forhåndssalg av billetter vil de komme tilbake til sseinere

I tillegg til mye annet tar Svanhild også med seg alle disse kveldene som kjære minner, når hun nå skal fortsette kulturarbeidet sitt i Kristiansund kommune, gjennom den nye jobben sin som kulturskolelærer og teaterpedagog der. Men hvis det en gang i framtida blir en ny cd så er hun helt klar på at det blir på DreamFarm den skal spilles inn. Hun avslutter med en liten strofe på rim:

– Så mange år, så mange minne, så mykkju gøytt å mykkju rart. Så mange gleå, æn nåre sorgje, men dæven ta, så godt bevart.