Fossenes rike på matfestival

Stor interesse for lokal mat og opplevelser.
Nye artikler

Sunndal og Fossenes rike har vært representert under årets Trøndersk matfestival i Trondheim. Ifølge en pressemelding solgte Stein Brubæk fra Brubekken Gårdsmeieri fantastisk mye seterprodukter og smaksprøver av oster/spekepølse, og Åse Torvik med team fra Mosbøen Gård solgte utrolige mengder med flatbrød og smaksprøver.

Et team med tidligere bosatte Øra-flyktninger fra Syria - Conflict Kitchen - tilbød kebab med lokale råvarer som urfe fra Torbuvollen, helgrillet lam fra Grøvudalen, hjort fra Jenstad og Visit Waterfalls og potetlefse fra Mosbøen Gård.

Conflict Kitchen består av søskene i familien Msto som måtte flykte fra en by nær Aleppo for over 3 år siden. Håpet deres er å få arbeid og inntekt nok til en dag å få gjensyn med deres yngste søster og mor som enda er i Syria. I pressemeldingen understrekes det at de er stolte av mattradisjonene de har med seg fra det arabiske kjøkken, og med lokale råvarer fra Sunndal blir det definitivt smakfullt for trøndere.

Sunndal næringsselskap ved Reiselivsforum har støttet opp om promotering og finansiering av Fossenes Rike Sunndal under årets matfestival.

Over 600 Fossenes Rike-magasiner ble plukket opp av de mange besøkende, som kunne velge og vrake blant matretter fra kreative og mangfoldige utstillere fra hele Trøndelag.

Matfestivalen ble arrangert for 13. gang. Festivalen er blitt Norges ledende lokalmatfestival. Utstillerne selger ikke bare mat, mange profilerer også mat og reiseliv fra sitt heimsted. De gir folk en smakebit av hva de kan oppleve om de tar turen på besøk.

Med årets deltakelse er det bekreftet behov for flere Sunndal-aktører til å samles om en enda flottere presentasjon av Fossenes Rike rettet mot trøndermarkedet - som er genuint interessert i hva vi har å tilby både av lokal mat og opplevelser. Mange var interessert og lurte på «hvor er Sunndal?»!, går det fram i pressemeldingen fra prosjektleder Egil Ørjan Thorsen.

- Det er mange måter å selge seg inn til markedet, tro det eller ei, den beste måten er via ganen om det er smakfullt. Med utgangspunkt i at vi har et mangfold av ypperste beitekvalitet på råvarer som reinsdyr, hjort, lam, storfe og ikke minst Sunndalspotet, kan man gjøre mye for å selge inn Fossenes Rike Sunndal enda mer mangfoldig under Oi Trøndersk Matfestival 2019.


Representerer Fossenes rike:

Den gode smaken av Sunndal til Trøndersk matfestival

Produsenter fra Sunndal på landets ledende lokalmatfestival.