Ber rådmennene vurdere godtgjøringer

Programstyret i SuSu gjorde vedtak i møtet torsdag.

Ordfører Ståle Refstie i Sunndal og ordfører Lilly Gunn Nyheim i Surnadal har begge plass i SuSu-programstyret.   Foto: Geir Forbregd

Nye artikler

Programstyret i SuSu gjorde torsdag vedtak om å be rådmennene i Sunndal og Surnadal vurdere hva som er riktig formell prosess for fastsettelse av godtgjøringer til medlemmer av programstyret for SuSu-programmet.

Vedtaket sier videre at det om nødvendig skal fremmes felles innstilling for kommunestyrene i Sunndal og Surnadal om dette.

Både Ståle Refstie og Lilly Gunn Nyheim, som henholdsvis er leder og nestleder i styret, har fått utbetalt godtgjørelse. Driva har tidligere skrevet at Refstie har betalt tilbake beløpet, drøyt 50.000 kroner brutto. Nå skal også Nyheim ha betalt tilbake de 10.000 kronene hun har fått utbetalt. Nyheim skal ha betalt beløpet tilbake i midten av forrige uke.


Refstie har betalt tilbake

– Jeg er enig i det som er sagt. Som ordfører, oppnevnt av kommunestyret, skulle jeg ikke hatt godtgjøring for SuSu-arbeidet, sier Ståle Refstie.Diskuterte godtgjøring bak lukkede dører

Tirsdag diskuterte formannskapet ordfører Lilly Gunn Nyheims møtegodtgjøringer for SuSu-arbeidet – bak lukkede dører, og uten at det på forhånd gikk fram av saklista.