Hedret for sin innsats i Tysklandsbrigaden og UNIFIL

8. mai - på frigjøringsdagen og veterandagen - ble fire veteraner i Surnadal hedret med medaljer for sin innsats i Tysklandsbrigaden og UNIFIL.

Hedret veteraner: Lilli Husby sitt innlegg omkring Spitifire-flyet som styrtet på Nordmarka i 1942, samt historia om pilotens skjebne, dannet et fint bakteppe for medaljeheder til fire av våre veteraner; Erik Erland Halle, Ingrid Engdal, Jon Bævre og Jon Haugen. Stig Cato Magnussen sto for medaljeutdelingen, på vegne av forsvarssjefen og Møre og Fjordane Heimevernsdistrikt.   Foto: Gøran Rønning

Nye artikler

Under «Onsdagstreffet» i Surnadal kulturhus 8. mai fortalte kulturleder i Surnadal kommune, Lilli Husby, om Spitfire-flyet som styrtet på Nordmarka i 1942 og historien om piloten Alastair «Sandy» Gunn, som hoppet ut i fallskjerm og overlevde denne hendelsen – men som ikke overlevde krigen.  (Mer om dette på driva.no seinere).