Stikk Ut i Norges lengste steintrapp

Onsdag 15. mai arrangerte kulturetaten i Sunndal kommune årets første Stikk Ut-cruise.

TURGJENG: Her er turgjengen samlet på Digergubben. Foran fra venstre Marit Magerøy, Janne Merete Rimstad Seljebø, Ingrid Reiten, Grethe Gussiås Sæter og Dordi Bergslid. Bak: Ola Jakobsen, Siw-Grete Sponås, Elin Synnøve Saur, Tina Rasch, Gunhild Jakobsen, Tor Solheim, Kirsti Faksvåg og Gerd Lillian Næsgård. 

Nye artikler

Turen gikk fra Sunndalsøra med buss til Midsund i nydelig vårvær.

Siden vi akkurat kom for seint til planlagt fergeavgang fra Mordalsvågen, ble første Stikk Ut-turen til Julneset. Det var en lett tur, som var unnagjort på under en time. Deretter var det stopp i Midsund for å gå Norges lengste steintrapp. Det er som kjent sherpaer fra Nepal som har bygget disse flotte trappene. Første trimkasse henger på «Kumlokket», 500 meter fra startpunktet og oppover skogen. Derfra kunne vi nyte den flotte utsikten over Midsund. Deretter fortsatte turen til Digergubben, 527 m.o.h. Hele turen var fire kilometer tur/retur med 1600 trappetrinn. Det var en bratt tur med blå gradering. Vel nede i bygda, var det tid for middag. Neste Kafe kunne by på asiatisk buffet med velsmakende dessert.

Siste stopp med innlagt Stikk Ut-tur var Midtveishuken i Moldemarka.

Hjertelig takk til Siw-Grete ved kulturetaten i Sunndal kommune og Jostein Tøfte fra Trollheimen Turbusser for en flott tur.

TEKST og FOTO: Grete Grimsmo Wågbø