Ada og Andrine med egen barnebokserie

Bygger på egen oppvekst - og fotballsøstrene samarbeider med en annen utflyttet sunndaling, forfatteren Lars Mæhle.
Nye artikler

Det er VG som bringer nyheten fredag.

Første bok kommer allerede høsten 2020 - og planen er et fiktivt univers bygget på Ada og Andrines egen oppvekst. Serien skal ha søstrene selv i hovedrollene.

De to skal samarbeide med barnebokforfatteren Lars Mæhle, også han fra Sunndal, om bøkene som har som mål å formidle opp- og nedturer både på og utenfor foballbanen - og viktigheten av å tørre å skille seg ut.

– Vi har fått livene til to sprell levende Pippi Langstrømper å lage barnebøker av, sier forlegger Jonas Forsang i Petter Stordalens forlagshus Strawberry Publishing.

Lars Mæhle legger til at Ada og Andrine spilte på guttelag da de var barn, og de var minst like gode og tøffe som guttene.

– Det de har opplevd på og utenfor fotballbanen egner seg virkelig i fortellingens form. Jeg er sikker på at fotball kan være en innfallsport til lesing for mange barn som ellers ikke leser, sier han til VG.

Forfatter og medeier i forlaget, Jørn Lier Horst, sier det er noe med troverdigheten i Ada og Andrines historier som gjør inntrykk, og legger til:

– Det er befriende med helter som har troa på seg selv i møte med livets store og små utfordringer.