Surnadalsmester i straffespark skal kåres:

- Håper at mange vil bli med slik at dette blir en skikkelig suksess

Lørdag 4. juli blir det Surnadalsmesterskap i straffespark på Syltøran, et lavterskeltilbud der alle ned til 13 år kan delta.

Lørdag 4. juli inviterer Surnadal IL Fotball til Surnadalsmesterskap i straffespark på Syltøran.  Foto: Surnadal IL

Nye artikler

Lørdag 4. juli inviterer altså Surnadal IL Fotball til straffesparkmesterskap på Syltøran.

Her er det plass til 32 lag med fem spillere på hvert lag fordelt på to klasser. Nå oppfordrer arrangørene flere lag til å melde seg på

- Dette er en lavterskelkonkurranse, der vi håper at vi får med oss lag fra både bedrifter, vennelag og familielag, i tillegg til dem som spiller aktivt. Det er også derfor vi deler opp i to klasser og kjører to turneringer; «Familie/venner/bedrift» der alle kan delta, og «Åpen aktiv», forteller primus motor Trond Blekken i fotballgruppa.

Fredag formiddag hadde fem-seks lag meldt seg på, ifølge Blekken, men han tror dette vil øke betraktelig inn mot påmeldingsfristen, som er satt til 30. juni.

Blant dem som har meldt seg på er Talgø, som utfordrer andre bedrifter til å stille med lag.

- Vi håper det blir en del slike bedriftslag, og vi håper ellers å få med oss lag med både damer og herrer, jenter og gutter helt ned til 13-år, sier Blekken, som igjen minner om at dette er et lavterskeltilbud som passer for alle.

Surnadal IL stiller med både keepere og dommere under arrangementet, som har 13 års aldersgrense.

- Vi frykter ikke at vi blir for få, egentlig, jeg hører det er mange som har tenkt å melde seg på. Så jeg håper virkelig det strømmer på med påmeldinger nå framover, slik at dette kan bli et skikkelig suksessarrangement, sier Blekken.

Dette arrangementet var planlagt før koronapandemien rammet, og de så da for seg at dette kunne bli en skikkelig folkefest. Derfor synes de det er veldig dumt at de ikke kan ha publikum til stede.

- Får vi opp imot maks påmelding så blir det 200 personer bare i straffeskyttere og arrangører, så vi kan nok ikke ha publikum denne gangen. Det er jo naturligvis veldig synd, men dette er noe vi har som mål å arrangere neste år også, så da håper vi i alle fall at restriksjonene er borte, sier Blekken.

Han mener det er ganske god timing likevel, da dette er en god anledning til å kunne konkurrere med fotball igjen etter en lang koronastillstand.

Det blir altså to parallelle turneringer som avsluttes med en superfinale der en mester skal kåres.

Det vanker naturligvis flotte premier, samt mestertrofé.

Denne dagen offentliggjøres også den heldige vinneren av fotballgruppas billotteri - som dermed blir eier av en splitter ny e-Golf, levert av Sveen Auto.

- Dette blir med andre ord en skikkelig artig dag, så meld dere på og bli med! Det er oppfordringen fra Blekken og fotballgruppa få dager før påmeldingsfristen går ut.