Direkte på NRK:

Eline skyter i Skytternes Mestermøte

Skytternes Mestermøte er i gang, der Eline Lillegård fra Hjelmen skytterlag er med og kjemper mot landets beste skyttere om mestertittelen. NRK sender direkte utover ettermiddagen og kvelden torsdag.

Eline Lillegård, Hjelmen Skytterlag, er blant de 56 skytterne som kjemper om mestertittelen under Skytternes Mestermøte torsdag.  Foto: Privat

Nye artikler

De fem beste skytterne fra Hjemme-LS er med i Skytternes Mestermøte, ifølge Norsk Skyttertidende, deriblant Hjelmen-skytter Eline Lillegård, som kvalifiserte seg med 348 poeng og elleve innertiere.

Totalt er det 56 skyttere som møtes i Skytternes Mestermøte, som er en erstatning for årets avlyste Landsskytterstevne. De som deltar er alle skytterdronningene, -kongene, -prinsessene og -prinsene fra 2000-2019, samt de beste eldre juniorene fra fjorårets Landsskytterstevne, de beste under 20 år på fjorårets Landsskytterstevne, landslagsskytterne i Norges Skytterforbund og de fem beste fra Hjemme-LS.

Skytternes Mestermøte sendes direkte på NRK klokka 14.15 - 21.00 torsdag. Sendingene vil foregå på NRK1, samt noe på NRK2. Først fra 14.15 til 17.50, da NRK2 tar over fram til 19.00. Når de 12 beste skytterne skal skyte finale, etter tradisjonelt opplegg på LS, vil den gå på NRK1 fra 19.45 til 21.00.

Følg direktesendingen her

Eline skyter på laget "Dronninger og dronningemner" - som starter skytingen klokka 18.15, ifølge oppsettet til NRK.

Se hele lagoppsettene på Norsk Skyttertidende

Selve «Kongelaget» sendes fra 19.30 til 21.00, der de 12 beste fra innledende 25-skudden får delta. På samme måte som på Landsskytterstevnet, skal finaleomgangen skytes èn og èn.

Det skytes om to premier. Premiene er spesiallagde i krystall. Hovedpremien til vinneren av 35-skudden sammenlagt mottar Guri Mellebys minnepremie. Beste skytter på 10-skudden (grunnlaget) mottar Per Jorsetts minnepremie. Det er lagd detaljerte rangeringsregler som gjør at det ikke blir omskytinger om disse premiene.

Skytingen foregår på Oslo Østre sine skytebaner.