Nesbø om somrene i Eidsvåg:

- Folk veit hvem du er på bygda. Du skal ikke late som du er noe du ikke er.

Jo Nesbø tilbragte alle feriene i barndommen på Kleive og i Eidsvågen. Seinere turnerte han til alle landets kriker og kroker med Di derre. Det har gitt ham god kunnskap om bygda, som han bruker til fulle i den nye romanen «Kongeriket».

Foran Fagerborg kirke: Herfra ble bror Knut Nesbø begravd, og her ble datteren døpt. Jo Nesbø har et nært forhold til Fagerborg kirke. Foto: Tor Hammerø  

Nye artikler

(Romsdals Budstikke:) Sjøl om det skjer nesten hvert eneste år, og noen ganger flere ganger årlig også, så er enhver ny bok fra Nøisomhedsveiens store sønn Jo Nesbø en begivenhet. Hundretusener verden rundt venter i spenning på hvor Nesbø tar oss med denne gangen. I «Kongeriket» får Harry Hole hvile, han trenger for så vidt det, og vi blir invitert med til et sted i bygde-Norge.