500 personer er satt i karantene i Molde:

- Ekstremt viktig at karantenereglene overholdes

Kriseledelsen i Molde har vært samlet. 500 personer er satt i karantene. - Det er svært viktig at disse nå overholder karantenereglene.
Nye artikler

Pressemelding fra Molde kommune:

Molde kommune har nå om lag 500 personer i karantene. For at kommunen skal få kontroll på utbruddet er det ekstremt viktig at alle overholder karantenereglene. En negativ test betyr ikke at karantenen kan avbrytes.

-Alle som er satt i karantene må være i karantene i 10 dager fra siste kontakt med den smittede. Det gjelder uavhengig av utfallet på koronatesten, sier ordfører Torgeir Dahl. De som er satt i karantene, kan ha normal kontakt med personene i husholdningen, men skal ikke omgås andre. Kriseledelsen i Molde kommune har vært samlet i formiddag. At karantenereglene overholdes, ble framhevet som ett av de viktigste tiltakene nå.
- Er du en av de som nå er satt i karantene, må du sette deg inn i reglene fra Folkehelseinstituttet, oppfordrer Dahl.
Her kan finner du karantenereglene (lenke til FHI).

Forbud mot organisert aktivitet for elevene ved Langmyra skole

Kommuneoverlege Cato Innerdal innførte tidligere i dag et umiddelbart forbud mot organisert aktivitet for alle elevene ved Langmyra skole. Forbudet omfatter ikke private arrangement som konfirmasjoner, bursdagsfeiringer og lignende. Også SFO og barnehagene i kommunen kan holde åpent som vanlig. Bakgrunnen for forbudet kan du lese om her.
-Men all sosial kontakt forutsetter at smittevernreglene overholdes, presiserer Innerdal. Det er veldig viktig at alle holder minst en meters avstand nå, og at vi er nøye med hånd- og hostehygienene. Har du symptomer på luftveisinfeksjon, så må du for all del ikke omgås andre, sier kommuneoverlegen. Han minner om at symptomene hos barn kan være milde.

Utvider kapasiteten på testing og smittesporing

Molde kommune åpnet teststasjonen på Nøisomhed søndag klokken 12. Alle nye som er satt i karantene skal testes i løpet av dagen. Laboratoriet på sykehuset har satt ansatte på jobb. Det gjør at prøvesvarene vil være klare allerede mandag formiddag.

-Kommunen har normalt ikke åpen teststasjonen på helg, men i den ekstraordinære situasjonen vi er i nå, så har vi holdt åpent både lørdag og søndag for de som er satt i karantene, opplyser ordfører Torgeir Dahl. I tillegg utvides åpningstidene mandag og tirsdag og videre utover uka dersom det blir behov for det. Kommunen har også satt inn ekstra ressurser på smittesporing.