Sunndal

Utenlandsk statsborger testet positivt på covid 19

Har arbeidsopphold i kommunen.

Kommuneoverlege Svein Anders Grimstad.  Foto: Arkiv.

Nye artikler

Kommuneoverlege Svein Anders Grimstad viser i en pressemelding til at en ca. 60 år gammel utenlandsk statsborger, med arbeidsopphold i Sunndal har testet positivt på covid 19. Testen ble tatt fredag 8. januar.

- Han har kun lette symptom. Det er etablert kontakt med helsetjenesten slik at han raskt vil få hjelp hvis tilstanden skulle forverre seg. Den smittede har fulgt alle retningslinjer. Han testet negativt i løpet av siste 72 timer før avreise fra hjemlandet. Ved ankomst Sunndal tok han raskt kontakt for ny test. Det viste seg dessverre at den var positiv. Saken illustrerer godt hvor viktig det er at myndighetenes retningslinjer følges, presiserer Grimstad.. Dette er den sjette positive covid 19-testen i Sunndal.

Pasienten har kun hatt en nærkontakt i den aktuelle perioden. Han testet negativt 8. januar og vil bli retestet kommende uke. Begge de aktuelle personene er satt i henholdsvis isolasjon og karantene.