Reiser Kvilebua - midtpunktet på Kavlvegen

Del av en tursti fra Nordholtet via Lomtjønna til Åsen.

Byggerne: Lærlinger fra Husasnotra, lærere og elever fra bygg- og anleggsfag på Surnadal videregåande skole samarbeider om bygging og reising av Kvilebua.  Foto: Geir Forbregd

Nye artikler

Stort sett alt er nytt i nasjonal sammenheng når det gjelder kavlvegen i Surnadal. Deler av vegen er håndlaftet etter spesifikasjoner av kavlvegen fra 1300-tallet som går over myra mellom Åsen og Nordholtet i Surnadal. Håndlafting av veg er noe som ikke er gjort siden 1300-tallet i Norge. Husasnotra i Halsa har hatt oppdraget med å kopiere det gamle håndverket. Husasnotra har og tatt fram konstruksjonen til Kvilebua som reises i tilknytning til turstien. Konstruksjonen er bygd på ulike håndverkstradisjoner fra området som godt kan skrive seg fra samme tid som vegen. Sentralt plassert ved Lomtjønna blir Kvilebua et midtpunkt på turen mellom Åsen og Nordholtet. Et naturlig sted for en rast.