4.500 koronasmittede i fylket

Har du hatt plager etter covid? Da er du etterlyst

Koronasjukdom kan medføre hodepine, lav energi eller andre plager i ettertid. Forskere i Molde studerer nå sammenhengen mellom covid og ulike langtidsplager, og søker flere deltagere til nasjonal studie.

Åse Morsund (t.h.) er studieansvarlig overlege ved nevrologen for studien om senvirkninger av covid-19. Kristine Bakkemyr er studiesjukepleier. Nevrolog Guttorm Eldøen startet studien ved Molde sjukehus, men er nå ute av den. FOTO: BJØRN BRUNVOLL 

Nye artikler

(RB nett) Nevrologisk avdeling på Molde sjukehus er ett av flere sentre i Norge som deltar i det som heter Den norske nevrocovid-studien, samordnet av Oslo universitetssykehus HF. Studien har pågått en stund, og så langt er det 22 som deltar her i fylket. Men forskerne vil gjerne ha med enda flere.