Tredal skole

Avklarer smittesituasjonen

En elev ved Tredal skole testet Torsdag positivt for covid-19. Nå avklarer kommuneoverlegen situasjonen.

Kommuneoverlege Svein Anders Grimstad opplyser at de nå anser situasjonen i Sunndal som avklart.  Foto: Sunndal kommune

Nye artikler

Fredag har det vert foretatt tester av alle nærkontakter til den smittede ved Tredal skole, nå avklarer kommuneoverlege Svein Anders Grimstad smittesituasjonen.

- Vi betrakter nå situasjonen rundt Tredal skole som avklart. Samtlige nærkontakter er testet med negativt resultat. Jeg vil takke elever, lærere og foreldre for godt samarbeid.

- Vi har i inneværende uke hatt ytterligere to positive tester. Vi antar (igjen med en viss grad av usikkerhet) at begge er smittet utenfor Sunndal. Ingen av de to er alvorlig syke. De er begge i isolasjon.

Den ene smittede har et større antall nærkontakter på arbeidsplassen. Bedriftens ledelse er orientert og informerer videre nedover i organisasjonen.

- Fullvaksinerte nærkontakter (med to vaksinedoser) trenger ikke umiddelbart å forta seg noe, men det er selvsagt viktig å holde seg hjemme og teste seg hvis man får symptomer på akutt luftveisinfeksjon. Det er tilstrekkelig å teste seg med hurtigtest.

- Delvaksinerte og uvaksinerte nærkontakter må teste seg raskest mulig; også om de ikke har symptomer. Det er også her tilstrekkelig med hurtigtest.