Festivalmusikken klar

Rednex, DDE, Springsteen-hyllest og Døgnflue spiller. Her bli' d liv!

Svensk "rockecountry" Endelig kommer Rednex til Surnadal! Pressefoto. 

Lager liv DDE med Bjarne Brøndbo i spissen skal sørge for en knallavslutning på lørdagens utekonsert.   Foto: Ingrid Ellevset

Lokale talenter Interkommunale "Døgnflue" spiller både fredag og lørdag.  Foto: Geir Forbregd

Etterspurt Under laksefestivalen får vi et kjærkomment gjensyn og gjenhør med suksessgjengen i Surnadals hyllest av Bruce Springsteen & The E Street Band.   Foto: Gøran Rønning

Nye artikler

Norsk Laksefestival i Surnadal arrangeres som vanlig i uke 25. Onsdag kveld avslørte altså hovedkomiteen hvilke band som spiller under årets festival.

Fredagens festivalmusikk blir lokale slaget. Denne kvelden får folk nemlig et allerede etterlengtet gjenhør med storsuksessen «Surnadals hyllest til Bruce Springsteen & The E Street Band».

«Døgnflue» blir oppvarmingsband denne kvelden. Det lokale bandet med Bengt Preben Svinvik, Torstein Snekvik, Trym Skogseth, Vetle Kvande og Øyvind Glåmen skal også bidra på scena lørdag.

- Knallhelg

Hovedband lørdag blir svenske Rednex, som måtte avlyse en gang tidligere. Countrybandet har totalt solgt mer enn 10 millioner album, og har mottatt over 40 gullplater i ulike land. Gruppen har hatt nummer 1 på hitlister i 12 forskjellige land. De ble for alvor kjent med megahiten Cotton Eye Joe.

Rednex får også selskap av hele Norges DDE. Selveste DDE med Bjarne Brøndbo i spissen avslutter altså lørdagskvelden, eller natta. Her blir det liv, ingen tvil om det!

– Dette tror jeg blir ei knallhelg, sier underholdningsansvarlig, Janne Husby.

Lyd og lys til utekonsertene er det Braatthallen som sørger for, som de har gjort de siste tre åra.

Fiskekonkurranse fredag

Elveeierlaget har avgjort at fiskekonkurransen i år blir lagt til fredag kveld i tidsrommet 19.00-01.00, i stedet for lørdag formiddag. Bortsett fra det, blir selve konkurransen som før.

– Fredag kveld blir det mer sosialt ved elva også, så det er positivt, mener festivalgeneral Ragna Marie Mauset. – Så krysser vi fingrene for at vi får en konge eller dronning i år da, det er lenge siden sist.

Kravet er da å få laks over fem kilo. Hvis ikke premieres største fisk i konkurransen med 20 000 kroner, uavhengig av klasser. Men altså uten kongelig tittel.

To festivalkunstnere

Når det gjelder kunst, blir det for første gang to festivalkunstnere som stiller ut i kulturhuset i år. Begge med tilhold på Surnadalsøra; keramiker Marianne Fjærvik fra Amfora Design og kunstmaler Ellen Hegg, som har atelier i det gamle bedehuset.

De stiller ut maleri og keramikk, og mener sjøl at de har like stiler som passer godt sammen.

Ellers blir det etter alt å dømme Energikampen og AMFI talenter som før.

– Det er i alle fall det vi har fått signal om fra Svorka og AMFI, sier Mauset.

Hever kvaliteten

Flere utstillere har allerede meldt seg, også fire-fem nye. Kravene er imidlertid litt skjerpet når det gjelder utstillere i år. Sjøl om det blir litt «juggel» å få kjøpt i år også, så er det likevel mer fokus på kvaliteten på de varer og alt det som blir tilbudt.

– Vi er litt strengere på hvem vi tar imot, for slik å heve kvaliteten litt, opplyser Mauset. – Skriv at vi ønsker oss lakseselgere, legger hun til.

Komiteen etterlyser alt av laksevarer, enten det er noen som selger mat som kan spises akkurat der og da, eller andre lakseprodukt.

Konferansier på årets festival blir den samme som i fjor; Heidi Marie Vestrheim. Hun var visstnok såpass skuffet da andeløpet i fjor ble avlyst for første gang, at hun måtte bare komme tilbake i år for å se på dette.

Flere overraskelser

Underholdningssjefen har ellers en del hemmelighetskremmeri på gang.

– Åpningsshowet for eksempel, det blir et nytt konsept i år. Nytt og hemmelig, men kjempebra, lover Husby.

Hun forbereder ellers overraskelser på løpende bånd, men trenger folk til å hjelpe seg, noe hun sliter litt med å få tak i.

– Jeg trenger litt hjelp og oppfordrer derfor alle til å stille seg positive når jeg kommer på døra for å få med meg folk, smiler hun.

Ellers har komiteen mange baller i lufta, noe er klart, men ikke alt. Festivalen skal fornye seg litt.

– Vi er nå kommet dit at vi må stake ut vegen videre og se hvordan vi skal utvikle oss. Vi kommer tilbake med mer informasjon om det senere, når ballene som fortsatt er i lufta har landet, avslutter komitelederen.