Spiller høyt i pinsa

Pinseaften inviteres det til unik konsert på toppen av Syltnebba

Pinsekonsert Torbjørn Kvande og Svein Håvard Saksen inviterer store og små, gamle og unge til en ganske så unik konsert lørdag 23. mai klokka 15. Sammen med Inge Bævre og Anders Larsen serverer de gratis konsert for absolutt alle som klarer å ta seg til konsertlokalet; nemlig toppen av Syltnebba.   Foto: Gøran Rønning

Leder an Konferansier under pinsekonserten blir ingen ringere enn Johan Øiestad.  Foto: Gøran Rønning

Nye artikler

Pinseaften inviteres det til en ganske så unik konsertopplevelse i Surnadal. På toppen av Syltnebba serveres det nordmørsinspirerte toner fra to gitarer, en bass og en fiolin.

I anledning Friluftslivets år 2015 inviterer Svein Håvard Saksen, Torbjørn Kvande, Inge Bævre og Anders Larsen til konsertopplevelse av de sjeldne. Her på 667 meter over havet skal de spille for alle som har lyst og anledning til å komme, med Johan Øiestad som konferansier.

Konserten har kommet i stand etter samarbeid med Surnadal kommune, næringsliv og grunneiere, men det var Svein Håvard som først kom opp med den høytsvevende ideen som nå altså blir til virkelighet.

– Konserten har så smått blitt planlagt siden januar, men det er først nå alle formaliteter og annet er på plass, så den 23. mai blir det utekonsert dersom været blir noenlunde brukbart, forteller han.

Flyr opp utstyret

Et lite værforbehold må de likevel ta, for utstyret skal fraktes opp med helikopter, så det må være godt nok vær til at dette kan lette.

– Nå er både tillatelse fra grunneiere, godkjenning til landing med helikopter og alt annet på plass, så pinseaften er det bare for folk å komme seg opp av sofaen og ut på tur til Syltnebba, sier Svein Håvard.

Ideen kom etter ordførernes overnatting ute i januar, og andre arrangement i forbindelse med Friluftslivets år.

– Vi måtte finne på noe vi også, så da ble det dette. Vel, det startet vel egentlig med at jeg ikke fikk med meg kjerringa opp på Syltnebba. Hun svarte at hun i så fall måtte flys opp med helikopter dersom jeg skulle få henne med opp dit, smiler Saksen. Dermed begynte helikopterideen å svirre i hodet hans.

– Nå blir det i alle fall helikopter opp til toppen, men hun får likevel ikke sitte på opp, ler han.

Urframføring av ny Syltnebbslått

De fire musikerne spiller ikke sammen til daglig, men har spilt sammen ved ulike anledninger tidligere.

– Vi kjenner alle til hverandre og har spilt litt sammen før også, men en kan vel trygt si at settingen er ny denne gangen.

For å få mest mulig publikum ut på topptur denne dagen er konserten helt gratis for alle. Alt er basert på sponsorpenger. For å frakte såpass med utstyr opp dit måtte de leie et litt kraftig helikopter, noe som derfor ble litt dyrere enn et litt mindre et.

– Vi har fått god støtte både fra kommunen og næringslivet i bygda, forteller Saksen.

Like under varden er det et naturlig lite amfi, der de har planlagt å sette utstyret og by på utsøkt musikk.

– Det blir tema fra Nordmøre, blant annet blir det urframføring på en sjølkomponert Syltnebbslått, lokker Saksen.