Advarer hundeeiere

Hadde uønskete gjester i hundegården natt til mandag.

Pass på Grete Norunn Skei advarer alle hundeeiere etter at hun fant døra til familiens hundegård på vidt gap mandag morgen. En må bruke makt for å åpne denne døra, så hun er helt sikker på at det er folk som har vært på ferde. - Men heldigvis sover hundene våre alltid inne om natta, sier hun.  Foto: Gøran Rønning

Kassebil Det ble tatt bilde av denne bilen i Surnadal mandag. En lignende bil som har vært koplet opp mot hundeforsvinningssaker blant annet på østlandet; en utenlandskregistrert Mercedes Sprinter. Det må imidlertid understrekes at det ikke trenger å være noen sammenheng mellom akkurat denne bilen og noen av hendelsene. Privat foto. 

Nye artikler

– Pass godt på hundene deres framover, oppfordrer Grete Norunn Skei. Hun er en av flere hundeeiere i Surnadal som har hatt uønskete gjester i hundegården.

Mandag oppdaget Grete Norunn Skei at det hadde vært folk i hundegården hennes om natta, og hun ber folk instendig om å passe godt på hundene sine framover.

– Det har vært folk i flere hundegårder rundt omkring, og natt til mandag har det vært folk i hundegården her også. Oppfordrer derfor alle til å passe på hundene sine som best en kan, både på dagtid og om natta, sier hun.

Døra inn til familiens hundegård sto på vidt gap om morgenen, og hun er 100 prosent sikker på at denne var forsvarlig lukket kvelden før.

– Var ute mellom klokka ett– og halv to om natta og da var døra godt lukket. Og denne døra kan ikke blåse opp, dette er en dør vi må bruke makt for å få opp, sier Skei. Hun er derfor helt sikker på at det har vært folk på ferde.

Denne familiens to hunder er imidlertid fortsatt trygge, da de alltid sover inne om natta.

– Tror forresten det kan være lurt å følge ekstra godt med på alt det en eier og har, det er ikke bare hundene som kan forsvinne, sier hun.

Flere hendelser

Mandag var Grete Norunn i butikksenteret en tur, og da la hun merke til en mann med utenlandsk opprinnelse som gikk bort, satte seg på huk og klappet en hund som sto fastbundet utenfor Rema 1000.

– Jeg syntes det virker litt rart når noen går rett bort til en vilt fremmed hund på denne måten, så jeg fulgte med og varslet hundeeieren. Han var glad for at jeg sa ifra, og det må være et godt råd til alle å ikke gå ifra hunden sin uten tilsyn utenfor butikken en gang, sier hun.

En annen hundeeier i Surnadal fant også hundegården åpen mandag morgen. Den store hunden skal imidlertid være svært skeptisk til fremmedfolk, og befant seg, til eierens store lettelse, fortsatt på plassen sin om morgenen.

Utenlandsk kassebil

Om det finnes en sammenheng er usikkert, men mandag ble i alle fall en hvit, utenlandskregistrert Mercedes Sprinter observert av flere i Surnadal.

Dette er altså en identisk type kassebil som har vært satt i sammenheng med flere episoder der hunder har vært forsøkt stjålet andre steder i landet. Det ble knipset et bilde av denne bilen i Surnadal, og tre menn satt da i bilen, ifølge personen som tok bildet.

Politiet har ikke mottatt noen meldinger fra folk om hendelser som er beskrevet over her.

– Men vi vil holde øynene oppe, og så må folk gjerne si fra til oss hvis de ser eller opplever noe mistenkelig, sier politistudent Trine Hammerø, ved Surnadal og Rindal lensmannskontor.

Les også: Vær på vakt og 5000 i dusør