Pågående "selgere"

Frekke, aggressive og påstått døvstumme selgere går fra dør til dør og snoker også i garasjer og uthus.

Agressiv Denne kvinnen er en av selgerne som reker rundt i distriktet. Hun utgir seg for å være døvstum, og har torsdag kveld blitt vist bort fra flere hus/garasjer i Surnadal. Hun opptrer agressivt, ifølge flere, men fjerner seg raskt når ordet "police" blir nevnt. Bildet er tatt av en som fikk besøk i Surnadal.  Foto: Privat

Nye artikler

Torsdag ettermiddag og kveld har mange hatt utrivelige besøk av folk som utgir seg for å være selgere. På Facebook er det mange som oppfordrer folk om å være oppmerksomme.

Både i Halsa og Surnadal har mange hatt besøk enten av en mann i 20-30-årsalderen eller en litt eldre dame, trolig i 50-55-årsalderen. En litt yngre kvinne skal også være observert, denne med langt mørkt hår og hestehale. Disse går fra dør til dør for å selge diverse varer. 

Det antydes at dette trolig er folk som kommer fra Øst-Europa, da en har observert dem kjørende i en sølvgrå varebil, enten en "Sprinter" eller en "Iveco" med østeuropeiske skilter. Bilen skal også ha kjørt rundt og snoket i Rindal.

En av kvinnene er mellomblond i håret og bærer med seg en lapp der hun utgir seg for å være døvstum. Hun skal være jaget bort fra flere garasjer og uthus i Surnadal i løpet av dagen og kvelden, og betegnes som "aggressiv" når hun blir vist bort.

Flere har kjent igjen en av kvinnene fra i høst/vinter.

- Det hjelper å si ordet "police", da fjerner hun seg raskt, sier en av dem som har hatt besøk.

Den noe yngre mannen selger blant annet trefigurer og har også med seg en lapp som han viser fram. Vedkommende kan imidlertid ikke være helt stum, da han gjerne gjentar "please, please, please" når folk ikke vil kjøpe.

Om det er enda flere, eller om det er snakk om samme mannen er litt uklart, men på noen steder har vedkommende  sett veldig dårlig, og oppgitt at han er svaksynt.

På Facebook advares folk om å holde øynene åpne, og passe på seg og sitt litt ekstra godt. Også med de som har snoket i hundegårder denne uka friskt i minne:

Advarer hundeeiere

Mange er skremte av personene, og flere føler seg direkte redde.

Politiet har mottatt mange telefoner om disse selgerne: Mange henvendelser