Midt-Norges største gresskar?

Nathan Lediards to gresskar, Seymour og George, ble høstet mandag. Inga Dalsegg har en jobb å gjøre når 49 kilo tunge George skal skjæres ut.

Inga Dalsegg og Nathan Lediard med gresskarene Seymour (33kg) og George (49kg). Det blir Halloween i år også. 

Nye artikler

Vi går uten videre ut fra at George på 49 kilo er Midt-Norges største gresskar, uten at vi har noe klart belegg for påstanden.

Nathan Lediard kjøpte frø sist han var i England av typen Atlantic Giant. Det er den samme typen som han perset med i England før han gjorde surnadaling av seg. Det engelske gresskaret veide 52 kilo, og håpet var at George skulle ha oppnådd rekordstørrelse i det heimelagede drivhuset på Honnstad.

Skuffelsen var stor da det viste seg at nåla på vekta stanset på 49 kilo. Men med tanke på at grønnsaken (som teknisk sett er et bær) er dyrket fram på Nordmøre, må dette sies å være absolutt godkjent.

Han er vel kjent som profesjonell og ettertraktet fotograf i Surnadal, men fra tidligere er han også utdannet gartner. Da familien kjøpte hus på Honnstad med stor hage, var han overmoden for å ta i bruk sine grønne fingre igjen - noe som blant annet resulterte i disse to store gresskarene.

Det nærmer seg Halloween, og Inga Dalsegg har tidligere måttet finne seg i å tråle matvarebutikker over et stort område for å finne gresskar store nok til å skjære ut.

Noe tråling blir det nok i år også, men nå har hun jo i alle fall to digre emner å starte med.

Rindalskunstneren ble landskjent for sine kunstferdige gresskarutskjæringer ved å delta i God Morgen Norge på TV2 i fjor. Det var såpass vellykket at hun er invitert til å delta i samme program også i år. I tillegg vil TV2 komme til Rindal og være med Inga gjennom prosessen med å skjære ut motiv i George.

- Vanligvis bruker jeg 5-6 timer på å skjære ut et gresskar. Under sekvensen på TV2 hadde jeg bare fire timer på meg, men på et så stort gresskar som George, må jeg nok bruke det meste av dagen sier hun.

Også NRK1 har fattet interesse for gresskarkunsten, og vil lage et innslag om Inga når det nærmer seg Halloween.