- Slå sammen kommunene!

Talgøsjefen med klar tale på næringslivsmøte.

Vil ha sammenslåing: Talgøsjef Terje Talgø talte varmt for kommunesammenslåing mellom Surnadal og Sunndal.  

Nye artikler

Næringslivsledere fra Surnadal og Sunndal møtte mannsterkt fram under onsdagens møte i Surnadal der næringslivssamarbeid på tvers av kommunegrensene  sto på programmet. Det er næringsforeningene og de to kommunene som sto bak invitasjonen som har som mål å styrke regionen både i forhold til bosetting og syselsetting.

Talgøsjef Terje Talgø klinket til med kveldens klareste tale. Etter at han kort dro historien til konsernet, poengterte han at konsernets 250 ansatte er deres viktigste ressurs.

- Jeg leter etter folk hver eneste dag. Med et større arbeidsmarked vil det åpne seg større muligheter.  Vi må ha større vyer og visjoner! Vi vet at det går mot kommunesammenslåing. Nå må vi være føre var. Det går mot ett sjukehus i Ålesund og ett i Trondheim med Langfjordforbindelsen på plass.  Nå må vi passe oss slik at indre Nordmøre ikke bli stittende å produsere papir. Slå sammen kommunene Surnadal og Sunndal snarest mulig. Da hadde på et vis kveldens møte vært overflødig. Nå haster det. Vi må ikke dra på tjue bremseklosser, sa Talgø.

Flere næringslivsledere tok ordet i det som utvikelt seg til en interessant debatt. Det ble uttrykt stor vilje til å samarbeide på tvers av kommunegrensene og slik skape trykk for slik å kunne styrke hele indre Nordmøre. Rekruttering og kompetanse er blant de største utfordringene.

Les mer om debatten i fredagens Driva.