fredag 17.01 2020
4

En bit av hjertet hennes ble igjen i Namibia

Hjertetyven het Phylli. En liten bavianunge. Som Elise ikke visste eksisterte da hun dro til Namibia. Som stjal en bit av hjertet hennes og som fortsatt berører henne den kvelden hun forteller oss om ukene i Namibia.

torsdag 16.01 2020

Arrangerer KM klassisk sprint på Nordmarka:

– Dette blir garantert spennende!

Søndag 26. januar er det duket for fart og spenning på Nordmarka skisenter, når langrennsgruppa i Surnadal IL arrangerer KM klassisk sprint. Dette er 3. renn i sesongens SP1-Cup, der flere av klubbens egne løpere ligger godt an. Arrangørene garanterer spenning og håper på godt vær, mye folk og stor stemning denne dagen.

Sterkt kritisk til statens oppkjøpsordning:

– Dette synes jeg rett og slett er uendelig trist

Det sier stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) om at melkekvotene som staten nå kjøper opp går helt ut av drift og at staten slik stimulerer til at flere gardsbruk forsvinner.

Ser lyst på framtida for næringslivet i kommunen:

– Vi håper på en innovasjonskultur der det er rom for å lære, prøve og feile – og prøve igjen

I likhet med nykommunen har også næringsforeningen i Heim blitt større, nå med mer enn dobbelt så mange medlemsbedrifter. – Vi håper Heim får en innovasjonskultur der det er rom for å lære, prøve og feile – og prøve igjen. Her har vi alle et ansvar, sier daglig leder i Heim Næringsforening, Mari Westad, som har god tru på 2020 og framtida.

onsdag 08.01 2020

Nybegynnarkurs i dataklubben:

Viktig å kunne kvardagsdata

Det er krevjande ikkje å kunne noko om data i eit samfunn der stadig meir av kommunal informasjon samt skatt og betalingstenester blir å finne berre på nett.

tirsdag 07.01 2020

Jobber for fortsatt god utvikling og vekst

Det går veldig bra for bedriftene i Surnadal for tida, og Surnadal Næringsforening jobber for fortsatt god utvikling og vekst.

God utvikling og lav arbeidsledighet i Surnadal:

Næringslivet blomstrer

– Rekruttering og bærekraft blir viktige fokusområder for bedriftene, både i 2020 og videre framover. Det sier kommunalsjef for næring og utvikling i Surnadal kommune, Karin Halle. Næringslivet blomstrer for tida og arbeidsledigheten er svært lav.

søndag 05.01 2020

Sterkt av Løfald

Gjermund Løfald, Rindal, kom i mål som nummer 33 på 15 kilometer klassisk i Skandinavisk cup.

Alise god i klassisk

Alise Einmo ble nummer 25 på 10 kilometer klassisk under Skandinavisk cup.

lørdag 04.01 2020

Abel Sæterbø Raaen vant KM fri

Abel Sæterbø Raaen, Surnadal, vant den store G14 års-klassen på Selbuskogen lørdag.

Berset raskest i fristil

Kristoffer Berset, surnadaling på Strindheim, var raskeste lokale løper på 3-mila i Skandinavisk cup lørdag.

fredag 03.01 2020

Surnadal styrker Strindheim

Surnadalingene som i år går på langrennslaget til Strindheim er tydeligvis en styrke for laget fra Trondheim. Nyttårsaften var det surnadalinger på begge seniorlagene som vant Strindheimstafetten.

14

Spesiell julefeiring i Dronning Maud Land:

– Som å være på verdens ende

Sjøl om den ikke ble helt som han hadde tenkt, kan det et kan trygt sies at Arthur Snekvik fikk en svært spesiell jul. Sammen med fem andre skal surnadalingen overvintre på forskningsstasjonen Troll i Antarktis, der det nå er sommer og midnattssol.

onsdag 01.01 2020

Nytt år med nye naboer

Halsa har blitt Heim kommune med ny fylkesgrense på Haugaskaret mens Rindal har fått nye naboer med nytt skilt på grensa mot tidligere Meldal - der står det nå Orkland kommune. Og Nesset har blitt del av Molde.

mandag 30.12 2019

Tok dobbeltseier i Tydal

Flere av skiløperne fra Driva-distriktet hoppet over julerennet i Meldal fredag til fordel for Sparebank 1 cup i Tydal lørdag. Abel Sæterbø Raaen og Olav Fugelsøy gjorde som i Rindal og hentet heim dobbeltseier til Surnadal.

Lensmannen i Surnadal:

Samarbeider med Orkdal

Lensmann i Surnadal, Olav Halse, fortel at dei vil ha utstrekt samarbeid med lensmannen i Orkdal for å gje best muleg polititenester til bebuarane i distrikta.

søndag 29.12 2019

Berget 8000 måltider fra søpla ved hjelp av app

I løpet av drøyt to år har Circle K-kunder i Møre og Romsdal reddet 7946 matporsjoner fra å bli kastet ved hjelp av en app.

Nordmenns nyttårsforsett:

Flere vil på tur enn på treningssenter i 2020

Turgåing er på topp blant aktivitetene nordmenn vil gjøre mer av i året som kommer, viser en fersk Ipsos-undersøkelse.

Nederlaget slo til og vant Venninnecupen

Etter 28 kamper var det Nederlaget som sto igjen som vinner av Venninnecupen som ble spilt i Sunndal lørdag.

God stemning på nyttårsfesten kan lett ende i dårlig stemning med naboen

Nyttårsaften er en av årets store festdager. Dessverre kan god stemning på nyttårsfesten lett ende i dårlig stemning med naboen. Dette er rådene til deg som inviterer til nyttårsfest.

Derfor er det viktig å ta av dunjakka når du kjører bil

Visste du at det er viktig å ta av vinterjakka når du kjører bil? Mange gjør ikke det når de setter seg i bilen.

– Konsekvensene kan bli ufattelig store

Brannsjef Tor Arne Moen i Surnadal ber folk tenke grundig over «gevinsten» med fyrverkeri i forhold til hva konsekvensene kan bli. – Er det verdt å få huset nedbrent eller å bli blind resten av livet? Konsekvensene kan bli ufattelig store, fastslår han.