fredag 21.09 2018
8

Restaurering gav optimisme og arbeidsplasser

Helga Hjorthol Grønset stod i det falleferdige fjøset og så gjennom et unikt smijernsvindu i den tykke murveggen. Hun så vakker natur med Hofsetneset og Vinjefjorden. Da kom tanken. Dette må jeg ta vare på og bevare for ettertida.

torsdag 20.09 2018

Kontrollutvalget vil gjøre undersøkelser etter alvorlige påstander:

Rød mener politianmeldelse av ordføreren bør vurderes

– Ordføreren har tatt ut flere titalls tusen kroner som bør betales tilbake. Politianmeldelse bør vurderes, mener Erling Rød. Kontrollutvalget har nå bedt sekretariatet om å gjøre en vurdering.

Rindal Rørservice fikk motivasjonsprisen

Tildelingen til Rindal Rørservice under Optimistkonferansen var en populær beslutning.

Ordførerens stemme teller ikke som dobbeltemme ved valg

Kommunestyret i Nesset må foreta omvalg på ledervervet i kontrollutvalget.

Stiller spørsmål ved pengebruken

– Her renner det ut skillinger, sier Erling Rød.

– Beredt til å tilbakebetale godtgjøringer

– Jeg er også opptatt av å gjøre ting riktig. Derfor presiserte jeg fra 2017 at jeg ikke skulle motta godtgjøring for SuSu- arbeidet, sier ordfører Ståle Refstie.

3

Rundt 150 på konferanse i Rindalshuset:

Optimister og realister

Årets Optimistkonferanse i Rindalshuset ble ikke like stor som foregående år, men rundt 130 betalende fyller opp i salen det også. Og historiene gir uansett grunn til optimisme.

Brennende engasjert for elevene i fylket

Det startet med kampen for mjukt smør i kantina ved ungdomsskolen da hun var 15 år. I dag leder Aurora Stafsnes Håkonsen Elevorganisasjonen i Møre og Romsdal.

4

«Hestens dag» for store og små

Lørdag 15. september arrangerte Surnadal Travklubb «Hestens dag» på Syltmoen Travbane i Surnadal. Med ulike attraksjoner og fremvisninger ble det en innholdsrik dag, til tross for regntungt vær.

onsdag 19.09 2018

Tjuvstarter halloween:

Stiller ut gresskar på Liantunet

Inga Dalsegg fikk en uventet forespørsel fra Liantunet i Trondheim – om hun hadde noen gresskar å stille ut? Det betyr tjuvstart på årets halloween for Inga.

Besteforeldre er aller flinkest til å sikre barn i bil

I alle barnehager i Surnadal pågår nå en Trygg Trafikk-kampanje rettet mot ansatte og foreldre, med fokus på beltebruk og riktig sikring av barn i bil. – Stort sett er foreldre veldig flinke til å sikre barna sine i bilen, sier politibetjent Per Gjeldnes, som minner om at det er bråstoppen som dreper.

Oddekalv anmelder Statnett:

– Klart lovbrudd av Statnett

Norges Miljøvernforbund anmelder Statnett etter bruk av kjøretøy på Meisalfjellet.

Inviterer til krisemøte om framtida for laksefestivalen

4

Dette er i vinden nå:

– Hoka, ull og anorakk!

– Hoka-sko, ull og anorakk er blant det som er mest i vinden akkurat nå, forteller damene ved Sport 1 i Surnadal.

9

Kretsmesterskap i regi av Sunndal Rideklubb:

Flott oppvisning på Elverhøy

Sunndal Rideklubb arrangerte kretsmesterskap i dressurridning sist helg. Det stilte seks ekvipasjer fra Sunndal, der fem var rekrutter. Vinnerlaget var fra Molde Ryttersportklubb.

Minimalismen på veg ut:

Mangfoldig interiørtrend

Mørkt treverk, elegant tapet med gullstriper eller stormønstret tapet i mange farger – det meste er lov i høstens trender. Og vegg-til-vegg-teppet er tilbake.

tirsdag 18.09 2018

Inngikk forlik

Dagen før arbeidsrettssaka var berammet i tingretten, ble det inngått forlik mellom Sunndal kommune og en tidligere ansatt ved asylsøkermottaket.

God fart i hyttemarkedet

Det er stadig flere som realiserer drømmen om egen hytte. I Sunndal, Surnadal og Rindal er det allerede solgt flere fritidseiendommer i år enn i hele fjor. Og flere godbiter er i vente.