«MERRY F***ING CHRISTMAS»

- Ett annerledes julekort.

Dansekompaniet.  Foto: SKUV

abonnent

Navnet skjemmer ingen heter det. Forestillingen ”Merry f***ing christmas” beskrives som en rocka juleforestilling hvor sangere og musikere fra Surnadal fremfører moderne juleklassikere av blant annet Queen, The Pogues, Bon Jovi, Dum Dum Boys, Morten Harket og AC/DC.

Det er Surnadal Konseptutvikling (SKUV) som i samarbeid med Surnadal Kulturhus og Thon Hotel Vårsøg setter opp det de beskriver som en litt annerledes juleforestilling i Storstua på kulturhuset fredag og lørdag kommende helg.

SKUV ønsker å lage en juleforestilling med litt annerledes innhold enn de vanlige julekonsertene bestående av det klassiske julerepertoaret.

SKUV fikk en ide om at det innenfor pop- og rocketradisjonen finnes mye god julemusikk som ikke er så ofte brukt og fremført. Et knippe av sangene som SKUV tror vil sette publikum i like god julestemning som de mer tradisjonelle julesangene, er plukket fram.

- Krydret med dans og humoristiske skråblikk underveis satser vi på en løs og ledig time med god juleunderholdning, sier Rune Dalager i SKUV.

SKUV har samlet kjente surnadalsnavn som vokalister. Karstein Mauset, Torstein Snekvik, Øystein Hjelle Bondhus, Lisa Botterli Flostrand, Astrid Hyldbakk og Gunn Astrid Hove.

Vokalistene blir akkompagnert av et band bestående av Brage Kristian Einum på tangenter, Oddbjørn Sponås på slagverk, Torbjørn Kvande på bass og Ola Langli på gitarer.

Fra Kulturskolen på Indre Nordmøre stiller ungdommene fra Surnadal Dansekompani og gir en ekstra dimensjon til noen av sangene.

- Innimellom det musikalske vil skuespillerne Gøran Bolme, Kristian Nerland og Nils Inge Aasgård binde det hele sammen med humoristiske skråblikk på den moderne julefeiringen, forteller Dalager.