Hanna teller ned til hun skal hente Therese

Hanna Kvam Aasbø får æren av å hente sitt store forbilde Therese Johaug til Surnadal Sparebanks næringslivsdag.

Teller ned: Hanna Kvam Aasbø har laget en nedtellingskalender til dagen hun skal hente sitt store forbilde Therese Johaug og bringe henne til Surnadal Sparebanks Næringslivsdag.  Foto: Bodil Kvam Aasbø

Jobber med næringslivsdagen: Ole Magnus Løwe, Anne Saltrø Polden, Steinar Aasbø, Liv Dalsegg, Espen Lund og Allan Troelsen.  Foto: Geir Forbregd

abonnent

Hanna kan takke mamma Bodil for at de får lov å være privatsjåfør for Therese Johaug 27. februar. Da mamma så Therese Johaug skulle komme til næringslivsdagen bestemte hun at hun skulle ta Hanna (11) fri fra skolen for å høre hva Therese Johaug har å si når hun snart gjør sitt comeback i langrennssporet. For Hanna har Johaug vært et forbilde så lenge elleveåringen har gått på ski. Heltestatusen til Johaug bleknet ikke av dopingsaken, heller tvert imot. Hanna er veldig imponert over hvordan Therese har taklet motgangen og nå kjemper seg tilbake.

– Når jeg skrev etter billetter nevnte jeg i en bisetning at om banken trengte sjåfør til å hente Johaug stilte vi gjerne opp, sier Bodil Kvam Aasbø.

Surnadal Sparebank og Liv Dalsegg syntes dette var så spesielt at de sjekket med Therese Johaug og hennes manager om det var ok å bli hentet av noen store fan, og fikk ja. Dermed får Hanna og Bodil æren av å kjøre til Værnes og hente langrennsprinsessen, for Bjørgen er nok dronninga ei stund til.

– Hanna har laget en nedtellingskalender med bilde og en faktasetning om Johaug som hun bruker til å telle ned dagene, sier Bodil Kvam Aasbø.

Surnadal Sparebank er ikke annet enn overbevist om at Therese Johaug kommer til å være i de beste hender på ferden til Surnadal. Johaug avslutter en stjernespekket næringslivsdag. Som siste kvinne på podiet forteller Johaug om dopingsaken, vegen tilbake og om mål for framtida. En mer aktuell og omdiskutert foredragsholder kunne nok ikke næringslivsdagen fått.

– For mange unge skiløpere er Johaug et stort forbilde, sier Steinar Aasbø i Surnadal Sparebank.

Therese er ikke alene om å ha en stor stjerne og å være omdiskutert av de foredragsholdere banken har på sin liste den 27. februar. Gründer Steinar Olsen i Stormberg er elsket og hatet. Klesfabrikanten er en sann dyreverner og miljøforkjemper og har terget på seg mange med sitt forsvar for ulv. Noen har brent sine Stormbergplagg i protest og nye kunder har kommet til.

Å stå i stormen

Simen Stålnakke forteller om reisa fra Stryn til Hollywood og tilbake med Moods of Norway. Gründeren var med å starte et eventyr som så ut til å gå rett inn i himmelen. Moods of Norway er et klesmerke kjent langt utenfor landets grenser, men plutselig raknet det og konkursen var et faktum. Nå skal det bli spennende å høre hva Stålnakke kan si om framtida for seg sjøl og klesmerket.

– Olsen og Stålnakke er ikke bare gode forretningsmenn, men også gode historiefortellere, sier administrerende banksjef Allan Troelsen i Surnadal Sparebank.

Renter og børs

Sjøl en av innlederne sammen med Eikaalliansens økonomiguru Jan Ludvig Andreassen som mange håper vil si at renta kommer til å holde seg lav fortsatt. Direktøren på Oslo Børs er på konferansen for å snakke om børs og egenkapitalbevis. Ikke helt tilfeldig siden sparebanken planlegger utvidelse av egenkapitalen med oppstartsmøte samme kveld som konferansen.

– Vi har allerede 160 påmeldte. I år kan det bli rekord, sier Liv Dalsegg.

Lokale stjerner

250 deltakere er rekorden så langt. De som kommer i år får i tillegg til rikskjendisene også stifte bekjentskap med konferansier og gründer Bente Krangnes Edvardsen som har laget en 15 minutters presentasjon av seg sjøl. Likeledes Odd Gustav Kvalvåg som utviklet et maritimt produkt som ble kjøpt opp i USA, og som han nå har utviklet videre. I tillegg forteller Chatrine Kårvatn om det å være i skjæringspunktet mellom landbruk, turisme og butikkdrift. Og sjølsagt knytter det seg stor spenning rundt hvem som får Næringslivsprisen.