– Nå når jeg er kommet tilbake til heimbygda Ålvundeid, så ønsker jeg gjerne å gi noe tilbake til idrettslaget Ulvungen, som jeg har mye å takke for, sier Hildegunn Holten. Med sin bakgrunn fra en lang idrettskarriere, følte hun det naturlig å starte opp med friidrettstrening for de unge fra første klasse og oppover.

Da Driva nylig fikk overvære en trening hadde Hildegunn også med seg Ann Kristin Gjersvoll og ektemannen Ingebjørn Røren som medhjelpere, noe som er viktig med en såpass stor aldersspredning blant deltakerne.

Treningene kom i gang fra 5. mars, og det skulle vise seg at interessen så langt har vært så stor at man har måttet operere med venteliste. Deltakerne kommer både fra Ålvundeid og Ålvundfjord. Så langt har treningene foregått i og omkring grendahuset, men etter hvert er det meningen å flytte disse til Leikvoll, når friidrettsanlegget kan tas i bruk igjen etter vinteren.

Innledningsvis hver treningskveld starter deltakerne med en leik som oppvarming, og hvilken leik det skal være fra gang til gang får deltakerne etter tur på bestemme.

Deretter blir deltakerne delt opp i tre grupper, der de får prøve seg i forskjellige øvelser. Den kvelden Driva fikk være til stede sto øvelsene lengde, hekkeløp og spydkast på programmet, og avslutningsvis var det fire minutter med lett kondisjonstrening der deltakerne deltok to og to på lag.

Allsidig bakgrunn

De som husker noen år tilbake, vil vite at Hildegunn langt fra er noen hvemsomhelst når det gjelder friidrett. Blant annet kan hun vise til 29 medaljer fra norske mesterskap (ungdom, junior, senior, utendørs og innendørs), tre medaljer fra Nordisk juniorlandskamp og hun har også deltatt i europacup i 7-kamp. Hun har fortsatt et par kretsrekorder i senior som har stått i over 20 år. (7-kamp utendørs og 400 m innendørs).